Кремљ: Русија нема везе са сајбер нападима у САД

© Sputnik / Виталий Белоусов / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ и Спаску кулу
Поглед на московски Кремљ и Спаску кулу - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија није умешана у сајбер нападе, о којима говоре у Сједињеним Америчким Државама, све оптужбе на ту тему су неосноване и представљају наставак слепе русофобије, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Ова расправа расте, вероватно у Сједињеним Америчким Државама, јер су Сједињене Америчке Државе биле жртва овог хакерског напада. И, наравно, ова расправа нема никакве везе са нама, јер Русија није умешана у такве нападе и, конкретно, у овај. Изјављујемо ово званично и одлучно. Све оптужбе за умешаност Русије су апсолутно неосноване и пре представљају наставак слепе русофобије којој се прибегава у свим инцидентима. Што се тиче неких америчких акција, поступци САД су у последње време били непредвидиви, тако да не можемо ништа да кажемо“, одговорио је Песков на питање да ли Кремљ очекује нове санкције због оптуживања Русије за хакерске нападе.

Раније је амерички државни секретар Мајк Помпео изјавио да се „сасвим јасно“ може рећи о учешћу Русије у сајбер нападе великих размера на системе владиних институција у Сједињеним Америчким Државама. Међутим, касније је актуелни амерички председник Доналд Трамп рекао да иза напада није Русија, како тврде неки медији, већ би иза овог хакерског напада могла да стоји Кина и нагласио да су медији преувеличали размере сајбер напада.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала