Влада потврдила: Ново радно време тржних центара, кафића, услуга

© Sputnik / Бојана СтојадиновићЈедан од кафића у ТЦ Галерија Београд
Један од кафића у ТЦ Галерија Београд - Sputnik Србија
Пратите нас
Влада Србије усвојила је на данашњој седници најновије препоруке Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести ковид 19. Нове мере ступају на снагу данас и важиће до петка 25. децембра, а надлежне инспекције и комунална милиција строго ће контролисати поштовање свих мера, наводи се у саопштењу владе.

Тако ће радно време тржних центара, продавница гардеробе, кладионица, коцкарница и дечијих играоница од данас до петка бити до 20 сати.

Радно време угоститељских објеката, и то кафића и ресторана, такође ће до петка бити до 20 часова, с тим да од 17 до 20 сати није дозвољена било каква музика унутар локала без изузетка, преноси Танјуг.

Такође, радним данима до 20 сати могу да раде фризерски и козметички салони, салони за негу лепоте, као и објекти из области спорта и рекреације - теретане, фитнес центри, базени, спа-центри, балони за фудбал, кошарку, тенис или било који други рекреативни спорт.

У складу са раније донетим мерама, угоститељским објектима је дозвољено да обављају делатности доставе хране нон-стоп, 24 сата, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

Такође, апотеке и бензинске пумпе (делатност продаје горива) могу да раде нон-стоп, свакога дана без ограничења.

Ординације и лабораторије које пружају медицинске услуге могу да раде током читавог дана, укључујући и викенд.

Продавнице прехрамбене индустрије, трговинске радње, малопродајни објекти као и трафике, киосци и слично где се по правилу не улази у објекат приликом куповине, могу радити и радним данима и викендом до 21 час.

Објекти и установе из области културе – биоскопи, позоришта, музеји и галерије, почев од данас, могу да раде сваког дана до 21 часова.

Влада Србије и Кризни штаб апелују на грађане да се понашају одговорно и да штите своје здравље и здравље своје породице, јер се поштовањем мера и одговорним понашањем, чува и здравствени систем.

Епидемиолошке мере и препоруке, попут ношења маске у свим затвореним просторима, редовно прање руку, држање одстојања од других људи, дезинфекција свих површина, као и често проветравање просторија остају на снази.

О мерама за Нову годину у петак

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић каже да се размишља о новогодишњој ноћи и да ће мере зависити од епидемиолошке ситуације.

Он је, после данашње седнице Кризног штаба, рекао новинарима да ће о мерама за Нову годину моћи нешто одређеније да се каже у петак, за када је заказана нова седница Кризног штаба.

"Интензивно се размишља о томе, али то ће зависити од епидемиолошке ситуације. О томе ћемо тек у петак моћи да кажемо нешто одређеније", навео је Тиодоровић.

Прочитајте још: 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала