„Лудак“ је добио шестицу, први пут од 1992. године

© AP Photo / Nick PottsМарсело Бјелса
Марсело Бјелса - Sputnik Србија
Пратите нас
Манчестер јунајтед  победио је повратника у Премијер лигу - Лидс у 14. колу Премијер лиге резултатом 6:2 (4:1), што је други пут у каријери Марсела Бјелсе, чији је надимак „Ел Локо“, односно „Лудак“, да прими толико голова на једном мечу.

Провео се Лидс ко „бос по трњу“ на „Театру снова“, који је за њих постао „Театар кошмара“ након што је Шкот Скот Мектомини у другом и трећем минуту тресао њихову мрежу.

Већ тада се могао наслутити потоп Бјелсиних ученика и клуба који је у три наврата био првак Енглеске, док је у сезони 1974/75. био актер финала Купа европских шампиона.

До краја првог полувремена су још Бруно Фернандеш и Линделоф постигли по гол, док је Купер у 41. минуту матирао Давида де Хеу.

Ипак, до краја сусрета Џејмс и Фернандеш су напунили мрежу Лидса до врха, а за коначних 6:2 постарао се Далас.

​То није први пут да тим темпераментног аргентинског стручњака прими шест голова за 90 минута.

Претходни пут Бјелсин тим је демолиран 1992. године у Копа Либертадоресу, када је водећи Њуелс Олд Бојсе изгубио од Сан Лоренца – 6:0.

Био је то први пут да је Марсело Бјелса потучен до ногу, а на наредни се чекало чак 28 година.

Марсела Бјелсу можете да волите или мрзите, али никако не можете да будете равнодушни према њему и оном што ради и како ради.

Био је селектор Аргентине од 1998. до 2004. године и на Светском првенству у Јапану и Кореји гду су „гаучоси“ неочекивано већ у групној фази окончали такмичење.

После тога је предводио Аргентину на Олимпијским играма 2004. године у Атини до злата, да би након тога поднео оставку. Али, то је једноставно Бјелса...

Душан Влаховић - Sputnik Србија
Италија се поново плаши „левице“ из Србије

Са великим успехом је водио Атлетик Билбао, био је још и на клупи Марсеља, али је посебна прича оно што је урадио у Лацију, где је после свега два дана проведена као тренер Римљана, одлучио да напусти посао.

За једне је геније, за друге преварант. Јасно је да га навијачи Лидса дижу у небеса, с обзиром на то да их је после пуних и сушних година вратио у Премијер лигу, па сада има кредит велики као „Биг Бен“.

Ипак, сваки кредит се да потрошити, па би и Бјелсина слава могла да избледи у случају  да екипа настави да посрће у енглеском елитном фудбалском друштву. Већ има и оних који би му радо видели леђа и то не крију.

​Оно што је сигурно јесте да Лидс под Бјелсином командом неће одустати од стила игре какав је демонстрирао на „Олд Трафорду“, где је примио шест голова.

Коло пре тога Лидс је као домаћин, у још једном лудом и головима „зачињеном“ мечу, славио против Њукасла 5:2.

„Искористили су наше погрешно додавање када смо хтели да креирамо напад и казнили су нас брзим голом. Тако су нам и током меча створили највећи број прилика. Уколико је противнички тим у стању да наметне свој стил игре, то значи да је менаџер био у могућности да неутралише игру ривала. Исправићемо ствари, али нећемо одступити од начина на који играмо. Када изгубимо одмах се поведе питање о стилу игре, а када побеђујемо онда смо похваљени због тога. То је једноставно нешто што морамо да узмемо у обзир“, поручио је менаџер Лидса Марсело Бјелса.

Лидс је тренутно на 14. месту у Премијер лиги са 17 бодова, седам изнад зоне испадања. Наредни меч играју против Барнлија у недељу на свом терену.

► Србин и Шалке проживљавају хорор, скоро годину дана без победе

► „Марадона је умро од неке врсте самоубиства“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала