Посланица Думе: Тема америчких санкција Русији већ живи свој живот

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Тема америчких санкција Русији већ живи свој живот, наредни део ове приче о „мешању у изборе“ Русију, вероватно, очекује већ у јануару, уколико демократе изгубе борбу за преостала места у Сенату, сматра чланица Одбора за међународне послове Државне думе Јелена Пањина.
„Не знамо да ли је ово заиста став Бајденовог тима (у тексту вести само се наводи анонимни извор) и да ли је уопште било ових хакерских напада, али тема нове туре санкција већ живи свој живот“, рекла је Пањина за Спутњик.

Према њеном мишљењу, сасвим је очигледно да иза таквих дезинформација „стоје снаге заинтересоване за даље заоштравање руско-америчких односа и интензивирање конфронтације“. Пањина сматра да постоје све основе да се очекују уобичајени кораци по шаблону „наизменичних оптужби за хакерске нападе, мешање у изборе, употребу допинга“ и тако даље.

„Вероватно нас следећа прича о ‘мешању у изборе’ очекује већ у јануару, ако демократе изгубе борбу за преостала места у Сенату“, навела је Пањина.

Раније је агенција Ројтерс, позивајући се на информисани извор, јавила да ће тим новоизабраног председника Сједињених Америчких Држава Џоа Бајдена размотрити могућност нових санкција Русији након што преузме дужност.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала