Русија саопштила из којих земаља долазе сајбер-претње

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда МИП Русије
Зграда МИП Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство иностраних послова Русије је, позивајући се на процене специјализованих компанија у области информационе безбедности, саопштило да велики део штетних активности долази из Сједињених Америчких Држава.
„Према проценама водећих страних и руских компанија у области информационе безбедности, већина сајбер-претњи у информационом простору у целини долази са америчке територије“, изјавио је у интервјуу за Спутњик заменик руског министра иностраних послова Олег Сиромолотов.

Он је подсетио на извештај Привремене комисије Савета федерације за заштиту државног суверенитета и спречавање мешања у унутрашње ствари Русије од 15. јула 2020. године. У том извештају је пружена статистика о утицају на информационе ресурсе Русије током гласања за измене Устава Руске Федерације спроведеног овог лета.

„Масовни ДДОС-напади забележени су са територије САД, Немачке, Велике Британије, Сингапура, Тајвана, Украјине и бројних земаља Заједнице независних држава“, додао је Сиромолотов.

Сарадња са ЕУ у борби против тероризма

Истовремено, он је истакао да руска сарадња са европским партнерима у борби против тероризма наставља да се интензивира.

„То се не дешава толико због налета терористичке активности у Европи, колико због заједничког разумевања потребе за борбом против тероризма“, одговорио је заменик министра на питање да ли су европске земље почеле конструктивније да се односе према сарадњи с Русијом у вези са противтероризмом у светлу терористичких напада и „експлозије“ екстремизма у земљама Европске уније.

Сиромолотов је додао да Русија позитивно гледа на сарадњу са Шпанијом, Француском, Италијом и неким другим земљама и да се нада да ће се „такав набој наставити, као и сарадња на нивоу спољнополитичких ресора и специјалних служби“.

„Што се тиче нових терористичких напада, неопходно је остати на опрезу, без обзира на присуство или немање конкретних информација о било којој земљи, и не дати терористима ни најмању шансу да остваре своје мизантропске планове“, додао је он.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала