У сусрет новој сезони НБА лиге (1): Богдан у новој униформи, у Вашингтону се вијори и застава Србије

© AFP 2023 / Kevin C. CoxБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија
Пратите нас
Источна конференција НБА лиге већ годинама нема статус какав има Западна, али ће ове сезоне бити занимљивија него икада за публику у Србији.

Разлог томе је чињеница да је становник источне обале постао Богдан Богдановић, репрезентативац Србије који је после три сезоне напустио Сакраменто и потписао уговор са Атлантом.

Дени Авдија - Sputnik Србија
Син Звездине легенде говорио за Спутњик о српској застави коју је однео у Вашингтон

Српски репрезентативац ће имати велику улогу у младом тиму Хокса, те ће као један од најискуснијих, са 28 година, бити продужена рука стручног штаба и „фактор стабилности“.

Он је имао веома бурну јесен, с обзиром на то да је већ био виђен у дресу Милвокија, екипе која намерава да се укључи у борбу за титулу, на крилима двоструког најкориснијег играча лиге Јаниса Адетокумба.

Ипак, глупост управа два клуба и чињеница да су преговарали о трансферу пре дозвољеног рока, довела је до тога да Богдан заврши у главном граду савезне државе Џорџија.

Атланта не спада у групу фаворита на Истоку, али има веома талентован тим предвођен сјајним шутером Трејом Јангом, те центарским тандемом Џон Колинс – Клинт Капела, који би могао да помрси рачуне популарнијим тимовима.

Члан Хокса је у прелазном року постао и италијански кошаркаш Данило Галинари, који ће заједно са Богданом тиму донети европски печат и неопходно искуство за највеће изазове.

Без обзира на то што је остао без Богдановића, тим Милвокија је и даље први фаворит за освајање Истока, али ће се у ту трку укључити и Бруклин, који ће коначно на располагању имати двојицу врхунских играча, Кајрија Ирвинга и Кевина Дурента.

​Домаћа публика ће помно пратити и наступе Мајамија, за који ће и у наредној сезони играти Горан Драгић, те покушати да понови или чак надмаши резултат из прошле сезоне када је тим са Флориде стигао до великог финала.

Вредан пажње ће бити и тим Вашингтона у ком ће наступати Дени Авдија, син легендарног кошаркаша Црвене звезде Зуфера, репрезентативац Израела.

Момак који је у престоницу САД са собом понео и српску заставу добио је и врхунског саиграча, праву НБА звезду Расела Вестбрука

​Под лупом ће бити и Орландо у чијем тиму је остао Никола Вучевић, док ће се у трци за врх табеле поново наћи Бостон, са сјајним младим тимом у ком су лидери Џејсон Тејтум и Џејлен Браун.

Сличне амбиције има Филаделфија предвођена Беном Симонсом и Џоелом Ембидом, те стандардно занимљива екипа Индијане, где ће кључну реч водити син легендарног Арвидаса Сабониса, Домантас.

Плеј-оф би могао да нападне и Шарлот, клуб чији је власник Мајкл Џордан, али то не би требало очекивати од Чикага, Детроита, Кливленда и Њујорка, екипа које чекају нека боља времена и квалитетније играче у тиму.

Нова сезона НБА лиге почиње у ноћи између уторка и среде, а сва најзанимљивија дешавања моћи ћете да пратите на страницама спортске рубрике издања Спутњика на српском језику.

Прогнозе:

  • Најбоља четири тима: Милвоки, Бруклин, Филаделфија, Мајами
  • Очекивани учесници плеј-офа: Бостон, Торонто, Индијана, Атланта
  • Кандидати за плеј-оф: Вашингтон, Орландо, Чикаго, Шарлот
  • Аутсајдери: Детроит, Њујорк, Кливленд

► Звезде у успону – ови кошаркаши направиће „бум“ у НБА

► Богдановић разигравао саиграче у последњем предсезонском мечу

► Авдија представљен у Вашингтону – са српском заставом /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала