Камере снимиле скрнављење билборда са ликом патријарха Иринеја и митрополита Амфилохија /видео/

© Sputnik / Александар МилачићМитрополит Амфилохије
Митрополит Амфилохије - Sputnik Србија
Пратите нас
Билборди на којима се налазе ликови блаженопочившег патријарха Иринеја и митрополита црногорско-приморског Амфилохија оскрнављени су у понедељак, а посланик Демократског фронта Милан Кнежевић објавио је снимак ког су снимиле сигурносне камере, на коме се јасно види аутомобил и виновници овог дела.

Кнежевић је позвао тужилаштво и Управу полиције да колико данас процесуирају организовану криминалну групу на чијем челу се налази од јутрос бивши градоначелник Подгорице Иван Вуковић, која је с умишљајем, знајући да чини кривично дело, 21. децембра мало иза поноћи оскрнавила билборд у зетском селу Мојановићи.

Кнежевић тврди да су у извршењу кривичног дела активно су учествовали запослени у комуналној полицији Главног града који су давали инструкције и надгледали читаву акцију скрнављења билборда и исту фотографисали како би је вероватно послали од јутрос бившем градоначелнику Ивану Вуковићу.

„Оволики степен фашизма, примитивизма и мржње према српском народу и верницима СПЦ у Црној Гори сигурно није забележен ни у нацистичкој Немачкој тридесетих година прошлог века, и најбоље осликава какво нескривено зло станује у главама полусвета који се дрзнуо да скрнави успомену на духовне поглаваре Српске православне цркве који су својим животом и делом заслужили вечно помињање и поштовање“, наводи Кнежевић на свом Фејсбук профилу и додаје:
„Да буде још морбидније, идеолог овог хулиганства је од јутрос бивши градоначелник Иван Вуковић који је овим кукавицама и криминалцима који су по мрклом мраку уништавали билборд, послао заштиту Комуналне полиције не би ли употпунили ово кривично дело.

Позивам потпредседника Владе Дритана Абазовића, министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и в.д. директора полиције Веселина Дамјановића да предузму радње из своје надлежности како би од јутрос бивши градоначелник Иван Вуковић, начелник Комуналне полиције Милош Нововић и остала НН лица која су њих двојица ангажовали одмах били процесуирани на начин што ће им основни тужилац одредити задржавање до 72 сата пре него буду изведени пред судију за истрагу.

​Треба ли подсећати да су хиљаде и хиљаде грађана на литијама одмах били хапшени и процесуирани само ако би развили тробојку, или узвикнули: 'Не дамо светиње' и 'Косово је срце Србије'? Не постоји ћелија у центрима безбедности, нити у Истражном затвору, а да у њој нису тамновали учесници литија само зато што су носили иконе наших светаца и бранили веру прађедовску. И онда од јутрос бивши градоначелник Иван Вуковић пошаље криминалце и комуналце да нам по мраку окрече веру како би допунио свој полтронски ЦВ пред Конгрес ДПС-а.

Е сад је време да проверимо да ли у институцијама система има недодирљивих и да ли ће против од јутрос бившег градоначелника Ивана Вуковића и његове криминалне групе, бити покренут кривични поступак? Ово није никакав реваншизам, већ поштовање закона ове државе. Иван Вуковић од јутрос више није градоначелник Подгорице, а питање је дана кад ће се преселити у једно даниловградско насеље. Можда правда звучи као реваншизам, али од ње никад нећемо одустати“, написао је Кнежевић, преносе Новости.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала