Песков: Наваљни има манију гоњења

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПортпарол руског председника Дмитриј Песков
Портпарол руског председника Дмитриј Песков - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да, према његовом личном мишљењу, последње изјаве опозиционара Алексеја Наваљног указују на то да се код њега примећују знаци маније гоњења и мегаломаније.

„Вероватно ћу мало злоупотребити и дозволити себи да изразим лично гледиште, које обично не износим, ​​јер немам право на то. Овде ћу мало злоупотребити. Све у свему, може се, наравно, рећи да је код пацијента веома изражена манија гоњења. Такође се могу јасно установити одређени знаци мегаломаније, јер он себе чак упоређује са Исусом“, рекао је Песков новинарима.

Он је додао да Кремљ и даље нема довољно података да би се са увереношћу рекло да је блогер Наваљни био отрован.

„Ни Кремљ, нико не може недвосмислено да говори о неком тровању. Више пута смо говорили да, нажалост, нисмо у могућности да добијемо информације потребне за истрагу од колега у Берлину, лекара из клинике ‘Шарите’ и лекара који раде у лабораторијама у Берлину, Шведској и Француској“, додао је представник Кремља.

Песков је такође рекао да истрага Наваљног не може да дискредитује Федералну службу безбедности Русије.

„Прочитајте јучерашњу изјаву ФСБ-а. Управо су рекли да је то покушај дискредитовања. Али, наравно, такви покушаји не могу да дискредитују ФСБ“, истакао је Песков.

Песков је нагласио да руска страна већ дуго „не може да добије тражене информације о томе од Организације за забрану хемијског оружја. С тим у вези, не можемо недвосмислено да говоримо о тровању“, закључио је Песков.

Раније је Центар за односе с јавношћу ФСБ Русије саопштио је да је „истрага“ Наваљног о корацима који су наводно предузети против њега представља планирану провокацију, припремљену уз подршку страних обавештајних служби. Како наводи ФСБ, видео са „телефонским разговором“ који је објавио Наваљни је лажан. Организована је провера након које ће бити дата процена.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала