Српска деца на удару: Каменована школа у Витини на Косову и Метохији

© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуКаменована основна школа и Витини на КиМ
Каменована основна школа и Витини на КиМ - Sputnik Србија
Пратите нас
Српска основна школа Младен Марковић у Витини, издвојено одељење школе Бинач, каменовано је данас. Непозната лица каменицама су гађала школу, разбили више прозора, а покушали су и да обију улазна врата.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева од надлежних институција у Приштини да без одлагања открију и приведу правди починиоце овог вандалског чина чије су мете била и малолетна деца.

"Сведоци смо готово свакодневних притисака и насиља над српским становништвом и имовином на Косову и Метохији. Након данашњег неоснованог хапшења пензионера Светомира Бачевића у Пећи, сада су се на мети нашла и српска деца, а тек пуком срећом нико није повређен", наводе из Канцеларије за КиМ.

© Фото : Канцеларија за Косово и МетохијуКаменована основна школа у Витини на КиМ
Српска деца на удару: Каменована школа у Витини на Косову и Метохији - Sputnik Србија
Каменована основна школа у Витини на КиМ

Како истичу, оваква разбојништва уносе додатни немир и оправдани страх међу српски народ у јужној покрајини и показују колико су крхка настојања за изградњу једног мултиетничког друштва на Косову и Метохији.

Због тога очекују и од међународних представника да пошаљу јасну поруку да насиље неће бити толерисано, а управо овакви дивљачки испади могу имати далекосежне консеквенце у једној мултиетничкој средини. 

Апелују на Србе да остану мирни и не подлежу намерним провокацијама које имају за циљ да изазову нашу неодмерену реакцију, а држава ће изнаћи начин да осигура њихову безбедност.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала