Звезда може да има помоћ навијача против Милана, али шта каже ограничење УЕФА

© Sputnik / Радоје ПантовићДелије
Делије - Sputnik Србија
Пратите нас
До двобоја Црвене звезде и Милана у нокаут фази Лиге Европе остало је нешто мање од два месеца, али се откако их је жреб спојио причао о томе да ли ће бити навијача на трибинама 18. фебруара на стадиону „Рајко Митић“.

Навијачке страсти распалио је епидемиолог доктор Предраг Кон, који је уједно и члан Кризног штаба, поручивши гостујући на телевизији да постоји могућност да трибине не буду празне.

„Ја могу само да изразим наду. Сурови сам оптимиста. Тај мој труд је да се што мање људи зарази, верујем да може све да се побољша. Верујем да ће дотле бити могуће отићи на утакмице, искрено се надам“, поручио је Кон гостујући у емисији „Фокус“ која се емитује на ТВ б92.

Ипак, Кон је апострофирао да није све баш тако једноставно, објаснивши шта је кључна ствар на путу да капије „Маракане“ буду отворене за навијаче.

„Све зависи од тога како ће се понашати вирус. Читаво човечанство га није захватило тако да нас не изненађује стално. Вирус се једноставно не да“, јасан доктор Кон, којег претходних дана навијачи Црвене звезде „бомбардују“ питањима да ли ће моћи да буду подршка Звезди у мечу сезоне са великим Миланом.

Све и да се оптимистичне прогнозе Кона остваре и да навијачи могу на стадион, постоје ригорозна и јасна правила Европске куће фудбала УЕФА.

Аксел Бакајоко, Црвена звезда - Sputnik Србија
Црвена звезда добила појачање из Интера!

Откако је пандемија коронавируса на снази, УЕФА стриктно дозвољава да максимално 30 одсто капацитета стадиона буде попуњено, и то само под условом да локалне власти претходно дају „зелено светло“ да утакмица буде одиграна пред навијачима.

С обзиром на то да је капацитет стадиона „Рајко Митић“ 54.000 места, простом рачуницом дође се до тога да би око 16.000 „делија“ могло да бодри вољени клуб.

► Увређени капитен и „газда људских душа“ нису били дорасли гвозденој дисциплини Владимира Ивића

► Заслужили су све што им се дешава – славни клуб на најнижим гранама у 21. веку

► Лука Јовић је на путу да поново заигра на стадиону „Рајко Митић“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала