„Гаспром“ спустио на воду први руски танкер за допуну течног природног гаса /видео/

© Фото : Газпром нефтьПрви руски брод за допуну горива "Дмитриј Мендељејев" компаније "Гаспром њефт"
Први руски брод за допуну горива Дмитриј Мендељејев компаније Гаспром њефт - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Гаспром њефт“ спустила је на воду први руски танкер за снабдевање теретних и путничких пловила течним природним гасом, наводи се у саопштењу компаније.
„За кратко време је завршена главна фаза изградње брода, укључујући монтирање трупа, уградњу резервоара за течни природни гас и других помоћних система. Након спуштања на воду, танкер је премештен на пристаниште ради завршних радова на уградњи навигационих и командних система и опремања технолошких просторија. Испитивања брода на мору су планирана за пролеће 2021. године“, саопштила је компанија.

Брод је добио име по руском научнику, хемичару Дмитрију Мендељејеву.

Нови брод ће бити примљен у састав флоте компаније „Гаспром њефт“ у другој половини 2021. године и обезбедиће транспорт и допуну горива у лукама Финског залива и Балтичког мора.

Дужина брода износи 100 метара, ширина 19 метара. Може да превози до 5,8 хиљада кубних метара природног гаса у течном стању.

„Захваљујући еколошким и оперативним карактеристикама, течни природни гас ће у средњерочној перспективи постати једна од главних врста горива која ће бити широко тражена у међународној пловидби“, рекао је заменик генералног директора за логистику, прераду и продају компаније Анатолиј Чернер.

Према његовим речима, компанија „Гаспром њефт“ је прва у Русији започела реализацију пројекта за изградњу танкера који снабдева бродове течним природним гасом.

„То је кључна фаза развоја еколошке пловидбе у Русији. Још један важан корак у том правцу биће завршетак изградње и пуштање у рад нашег високотехнолошког брода за допуну течног природног гаса“, рекао је Чернер.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала