Година хероја у белим мантилима /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија
Пратите нас
Многе дилеме прате пандемију корона вируса, од тога које су мере најефикасније у борби против заразе, да ли је локдаун потребан или не па до питања када ће стићи вакцине и које, али једно је неоспорно: медицински радници су јунаци нашег доба.

Радили су и раде и по седам дана недељно, без годишњег одмора, у скафандерима испод којих липти зној, и сами изложени ризику од обољевања. Листе лекара и сестара који су и изгубили битку с' вирусом зато су све су дуже. Умемо ли довољно да ценимо њихов труд? Како се боре на првој линији корона фронта? Зашто је нестао аплауз за лекаре у осам и није ли Нова година прави тренутак да им опет на исти начин одамо признање?

О епопеји у којој су оружје знање и хуманост у емисији „Свет са Спутњиком“ у београдском студију говоре социолог професор Владимир Вулетић и виша медицинска сестра, анестетичар и координатор у интензивној нези ковид болнице Мирела Стефановић.

За нашу данашњу емисију са терена укључујемо епидемиолога др Бранислава Тиодоровића.

Емисију уређује и води Татјана Трикић.

Слушајте нас на таласима Радио Новости 104,7 мегахерца, гледајте на фејсбуку Спутњика и Новости али и одложено на јутјуб каналу Спутњик Србија.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала