Пикси има препреке, Пауновић и Милојевић су „одбили“, а Лалатовић?

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаНенад Лалатовић
Ненад Лалатовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије иза себе има катастрофалну годину, коју би најрадије прецртала, у којој јој је испред носа измакао пласман на Европско првенство после 20 година. Директан кривац за то су Шкоти, који су елиминисали „орлове“ у финалу баража одиграног на стадиону „Рајко Митић“, после чега је цех платио само селектор Љубиша Тумбаковић.

Откако је искусни струњак смењен 14. децембра, из Фудбалског савеза Србије нико се не оглашава по питању његовог наследника. Дани пролазе, ускоро ће крај године, квалификације за Светско првенство у Катару 2022. године куцају на врата, а листа потенцијалних кандидата је све дужа.

​И даље за главног кандидата слови легендарни Драган Стојковић Пикси, лицитира се у медијима још са Савом Милошевићем, Вељком Пауновићем, Владаном Милојевићем, Славишом Јокановићем, а ново име је Ненад Лалатовић.

Након што је имао фантастичну полусезону са Војводином, где је уз нагомилане проблеме и играче који нису примали месецима плату, заузео треће место иза Црвене звезде и Партизана, са 42 бода уз учинак 13-3-3, Лала је показао да је кадар и за нешто више од вођења клуба.

Сам Лалатовић је по завршетку полусезоне на конференцији поручио да не може да обећа да ће и догодине остати на клупи новосадске „старе даме“.

„Не могу ништа од обећам, наравно. Никада не знате шта ће бити сутра. Рекао сам да једног дана када одем из Војводине, кадa ће то бити не знам, многи јурити да оборе рекорд Ненада Лалатовића, што ми је изузетно драго. Иако су ме многи често оспоравали, иако нисам љубитељ многих, битно ми је да сам љубимац мојих играча, као што су они моји љубимци. Други ме не занимају. Бележим добре резултате, побеђујем, са Војводином сам освојио Куп Србије, најбољи сам тренер у исторји Војводине по броју победа, донео сам трофеј у Нови Сад, тачније донели су га моји играчи“, рекао је Лалатовић.

Многи су тај његов говор окарактерисали и протумачили као опроштајни од Војводине, али се Лалатовић није оглашавао.

Милош Вељковић - Sputnik Србија
Вељковић за Спутњик: Вердер не губи кад ја играм, са Србијом хоћу на Мундијал

Почело је с лицитирањем нових клубова, прво се писало о Борцу из Бањалуке, сада је актуелна саудијска Ал Вахда, али је по фудбалксим круговима почела да циркулише прича да је и Лалатовић један од кандидата за селектора Србије, а не треба заборавити да он мало-мало па похвали председника Србије Александра Вучића, од којег јавно тражи помоћ за плате својих фудбалера.

Спутњик је покушао да ступи у контакт са перспективним стручњаком који је препородио Војводину, али је он био недоступан за коментар.

Иначе, Лалатовић је јуче прославио 43. рођендан, па је велика вероватноћа да је искористио одлазак на паузу да узме одмор и „напуни батерије“, добро размисли о свему и донесе најбољу могућу одлуку за годину која долази.

​Годишња скупштина Фудбалског савеза Србије требало је, као и увек, да буде крајем децембра, али је председник Славиша Кокеза одлучио да исту помери због пандемије коронавируса за март месец.

Сва је прилика да ће „орлови“ 2020. годину испратити без селектора, да ће Тумбаковићев наследник бити познат догодине, можда тек пред почетак квалификација за Светско првенство у Катару 2022. године и меч првог кола са Републиком Ирском 24. марта у Београду.

До тада Пикси остаје главни кандидат, али мора да нађе решење за две велике препреке, док су наводно Пауновић и Милојевић већ рекли „не“, Милојевић је такође наводно поставио ултиматум да спортски директор Владимир Матијашевић мора да оде да би он дошао, док се Саво Милошевић није оглашавао, баш као ни Ненад Лалатовић.

► У Бразилу као на Максимиру 1990. године /видео/ 

► Звезда може да има помоћ навијача против Милана, али шта каже ограничење УЕФА

► Митровић је изгубио поверење менаџера, али га навијачи и даље воле /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала