Русија протерала двоје колумбијских дипломата

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија је као реципрочну меру објавила двојицу запослених у колумбијској амбасади у Москви за персоне нон грата, саопштило је руско Министарство спољних послова.

„Дана 22. децембра у Министарство спољних послова Русије позван је изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Колумбије у Руској Федерацији А. Лопез Кабаљеро којем је изражен протест због неосноване одлуке колумбијске стране да протера двоје дипломата из амбасаде Русије у Боготи. Овај корак не одговара духу традиционално пријатељских и узајамно уважавајућих односа који повезују Русију и Колумбију “, наводи се у саопштењу Министарства.

„Амбасадору је речено да, полазећи од принципа реципроцитета, руска страна објављује за персоне нон грата двоје запослених у колумбијској дипломатској мисији у Москви“, саопштило је Министарство.

У уторак је лист „Тјемпо“, позивајући се на изворе у колумбијској влади, написао да су власти протерале из земље двоје руских дипломата осумњичених за обавештајне активности. Према наводима извора, руске дипломате су наводно врбовале доушнике у граду Кали. Они су се, наводно, осим војно-обавештавајних послова, бавили и економском шпијунажом, показујући интересовање за поверљиве информације о експлоатацији минералних сировина.

Русија је више пута називала оптужбе за мешање у унутрашње ствари других држава неоснованим. Такође је више пута негирала оптужбе за покушаје утицаја на демократске процесе у другим земљама, а портпарол Кремља Дмитриј Песков назвао их је „апсолутно неоснованим“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала