Руска вакцина против короне доказала своју ефикасност

© Sputnik / Александр Кряжев / Уђи у базу фотографијаМедицинска сестра припрема вакцину "Гам-КОВИД-Вак" против вируса корона
Медицинска сестра припрема вакцину Гам-КОВИД-Вак против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције поздравио је одлуку Министарства здравља Русије да се прекине регрутовање волонтера за клиничка тестирања вакцине „Спутњик Ве“ због њене доказане ефикасности од преко 90 одсто, изјавио је новинарима шеф Фонда Кирил Дмитријев.
„Руски фонд за директне инвестиције поздравио је одлуку Министарства здравља да обустави регрутовање добровољаца за клиничка тестирања вакцине „Спутњик Ве“, због доказане високе ефикасности вакцине од преко 90 одсто. У оквиру пострегистрационих клиничких тестирања „Спутњика Ве“ (трећа фаза) непосредно вакцину, а не плацебо, примило је више волонтера (више од 23.000 људи), него добровољаца компанија „Модерна“ и „Фајзер“ (15.000, односно 22.000)“, рекао је Дмитријев.

„Успешни подаци клиничких тестирања вакцине у Русији представљени су светским организацијама и националним регулаторима који ће ускоро одобрити употребу „Спутњик Ве“ у својим државама. Таква регистрација се ускоро очекује у Аргентини и другим државама“, навео је шеф фонда.

Он је нагласио да Министарство здравља Русије прати међународне стандарде: недавно је компанија „Џонсон и Џонсон“ смањила број добровољаца у својим истраживањима са 60.000 на 40.000 особа.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала