Да ли је време да Државна дума добије нову зграду

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаДржавна дума Русије
Државна дума Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин подржао је изградњу нове зграде руског парламента, ако то не буде много коштало државни буџет.
„Поводом нове зграде или комплекса зграда Државне думе, ако то заиста не буде захтевало додатне, озбиљне расходе федералног буџета или буде урађено разменом некретнина, укључујући и са администрацијом града Москве, то се може урадити. Зашто да не? Ако заиста вредност тих објеката, који буду предати Москви, буду довољни да покрију све расходе, везане за нову градњу, то се може урадити. Треба само пажљиви израчунати, да ли ће то заиста бити тако. У принципу, нисам против“, одговорио је Путин на питање лидера партије ЛДПР Владимира Жириновског да ли је време да се Државна дума премести у другу зграду.

„Пре 103 године бољшевици су закључали Таврически дворац (у то време седиште скупштине), док је Јељцин пуцао на парламент. Парламент је и даље скитница, док сви парламенти света заседају у најлепшим зградама“, рекао је Жириновски. Он је подсетио на свој ранији предлог да се нова зграда парламента изгради на рачун буџета престонице или инвеститора у замену за садашњу зграду која се налази у самом центру Москве.

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаСедница Државне думе
Да ли је време да Државна дума добије нову зграду - Sputnik Србија
Седница Државне думе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала