Арсенал на никад нижим гранама, а Емери руши рекорде са „жутом подморницом“

© AFP 2023 / JACK GUEZУнаи Емери, тренер Виљареала
Унаи Емери, тренер Виљареала - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалери Арсенала налазе се близу зоне испадања, док у истом тренутку бивши менаџер „тобџија“ Унај Емери бележи феноменалне резултате са Виљареалом.

Екипа из Лондона после 14 одиграних утакмица има исто толико бодова, што је само четири више од Фулама који се налази у зони испадања.

Изабраници Микела Артете за тријумф у Премијер лиги не знају два месеца, односно од краја октобра када су победили Манчестер јунајтед на Олд Трафорду.

Од тог тренутка траје црна серија Арсенала и питање је када ће се завршити. Микел Артета налази се под великим притиском, вероватно већим у односу на период када екипи није ишло под вођством Унаја Емерија.

Искуснији шпански стручњак водио је „тобџије“ од краја сезоне 2017/2018, кроз комплетну 2018/2019, па све до првих неколико месеци претходне такмичарске године.

Емери је са Арсеналом имао неке бриљантне резултате, као онај од 11 победа заредом што је био најдужи низ од 2007, играо је финале Лиге Европе и изгубио од Челсија, а у лиги је завршио на петом месту.

Ипак, почетак сезоне 2019/2020 није био најбољи, Арсенал седам утакмица заредом није знао за победу и челници су одлучили да га отпусте у новембру 2019.

„Тобџијама“ није ишло добро, али из ове перспективе питање је да ли су из Арсенала донели добру одлуку. Тренутно проживљавају веома тешке тренутке, а са друге стране Емери игра веома добро са Виљареалом који је преузео у јулу 2020.

Претходног викенда оборио је клупски рекорд по броју узастопних мечева без пораза – 19. Последњи пораз „жута подморница“ претрпела је 27. септембра од Барселоне.

У овом тренутку налазе се на петом месту са 26 бодова из 15 утакмица, уз однос победа, пораза и ремија, 6/8/1.

Јасно је да фали више тријумфа, међутим, навијачи се сигурно не жале на тренутно стање у клубу, што се не може рећи за присталице Арсенала.

Заслужили су све што им се дешава – славни клуб на најнижим гранама у 21. веку

ПСЖ уручио отказ Тухелу после 4:0 – познат наследник

Меси је мислио да никада неће успети, а сада му и Пеле завиди

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала