Премијерка открила коју ће вакцину највероватније примити Вучић

Пратите нас
Прву вакцину против вируса корона у Србији је примила председница Владе Србије Ана Брнабић. Она је примила вакцину конзорцијума "Фајзера" и "Бионтека", рекла је да ће председник Србије Александар Вучић вероватно примити вакцину кинеског "Синофарма".

Она је објаснила да је договор са председником Вучићем био да њих двоје приме две различите вакцине и додала да у овом тренутку имамо вакцину конзорцијума "Фајзера" и "Бионтека", а у најскорије време се очекују и вакцине од кинеског "Синофарма", као и одређене количине руске вакцине "Спутњик Ве".

Навела је да је сигурна да ћемо крајем првог квартала или почетком другог имати и вакцину компаније "Астра-Зенека", а након тога и "Модернину".

Брнабићева је истакла да ће грађани имати на располагању све вакцине које су одобрене у матичним земљама и међународним регулаторним телима, али да ће све вакцине морати да одобре и наше агенције и институти.

Пред почетак вакцинације здравствених радника вакцину примити и министар Златибор Лончар, додала је она.

"Трудимо се да будемо пример и покажемо да смо сигурни у вакцине и институције", казала је.

Како је рекла, Србија је прва у Европи, после Велике Британије, која је добила "Фајзерову" вакцину, а трећа земља у Европи која је почела кампању давања вакцина, после Велике Британије и Швајцарске, пренео је РТС.

Брнабићева очекује у наредних десетак дана следећи контингент вакцине, а од јануара веће количине.

Подсетимо, вакцине су данас у „Торлаку“ примили и министарка за рад и чланица Кризног штаба, епидемиолог др Дарија Кисић Тепавчевић, као и члан Кризног штаба, епидемиолог др Предраг Кон.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала