Градоначелник Београда: Без попуштања мера следеће недеље

Пратите нас
Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је да следеће седмице не треба очекивати попуштање донетих и усвојених епидемиолошких мера против вируса корона.

„Када су у питању мере, за следећу недељу, сигурно је да се оне неће нарочито попуштати. Увек сам као лекар бојажљив и сматрам да се треба што стриктније придржавати мера. С друге стране, потребно је налазити прави баланс да бисмо сачували привреду и економију“, рекао је Радојичић за телевизију Пинк.

Градоначелник је позвао Београђане да предстојеће празнике проведу у кругу породице, уз што мање контаката.

„Моја порука је: Славите празнике у кругу породице и мање се окупљајте“, казао је Радојичић.

Према његовим речима, последњих дана је стабилизован проценат оних који су заражени у главном граду у односу на свеукупан број оболелих од новог вируса корона у Србији и да је износио 25-27 одсто.

„Крајем октобра и почетком новембра, тај проценат је био 57 одсто што показује извесну стабилизацију, али су апсолутне бројке и даље забрињавајуће“, указао је Радојичић.

Када је реч о кршењу мера и послу који је Комунална милиција имала, он је навео да је у последња два дана преконтролисано 410 објеката и да је забележено мање прекршаја него раније, пренео је Танјуг.

„Има и оних који то не чине. Имали смо случај у Карађорђевој улици где је на 120 квадратних метара било 60 гостију који су се веселили уз живу музику. Граду и службама које о томе брину циљ је спречавање опасности, али они који не функционишу на адекватан начин биће кажњавани“, поручио је Радојичић.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала