Хаос у Хјустону спречио деби српског једнорога

© AP Photo / Sue OgrockiАлексеј Покушевски, кошаркаш Оклахоме
Алексеј Покушевски, кошаркаш Оклахоме - Sputnik Србија
Пратите нас
Друге вечери нове сезоне НБА челници лиге морали су да помере меч Хјустона и Оклахоме чиме је одложен деби српског кошаркаша Алексеја Покушевског.

Разлог – вирус корона. Рокетси нису имали довољно спремних кошаркаша за дуел са Тандером и представницима НБА није остало ништа друго неко да помере утакмицу.

НБА пропозиције налажу да је неопходно имати макар осам играча у тиму и како то није био случај са екипом из Тексаса, добили смо први одложен дуел сезоне 2020/2021.

Алексеј Покушевски, који је играо добро у предсезонским утакмицама, следећу прилику за деби имаће у ноћи између суботе и недеље када Оклахома игра против Шарлота.

Покушевски је један од најуникатнијих кошаркаша на свету због висине (213 центиметара) и начина на који игра (као плејмејкер), те такве играче у Америци називају једнорозима јер су посебни, уникатни.

Отказивање дуела искључиво је „грешка“ Рокетса јер су кошаркаши овог тима били у контакту са зараженом особом.

Група кошаркаша, на челу са Џоном Волом, Демаркусом Казинсом и „рукијем“ Кеј Џеј Мартином, била је ван тренинг центра у фризерском салону када је дошло до контакта са зареженом особом.

Резултати Мартина показали су да је позитиван на вирус корона и сви који су били у контакту са њим послати су кући у самоизолацију.

Иако су Вол и Казинс добили негативан налаз, НБА правила налажу да играчи морају да добију три негативна теста у три дана да би заиграли.

Поред њих двојице, кући је послат и Џејшен Тејт, те Хјустон није имао довољно способних играча за сусрет са Оклахомом.

Овакво стање у тиму из Тексаса не чуди љибитеље кошарке пошто се ради о једној од најслабије организованих екипа.

Расел Вестбрук ове јесени напустио је Хјустон, а један од разлога зашто је затражио трејд је управо лоша организованост.

Броди, како је надимак Вестбруку, чувао се од вируса током лета у Лос Анђелесу, међутим, чим се прикључио екипи на тренинзима у Тексасу заразио се.

Вестбрук је био веома љут због тога јер се максимално штитио код куће, а онда је дошао у тим који се није најбоље држао правила.

„Експлозивни“ плејмејкер је сада у Вашингтону, али проблем није решен, штавише Рокетси имају много већи – Џејмса Хардена.

Прва звезда тима жели да напусти Хјустон, а притом се понаша веома неодговорно.

НБА је покренула истрагу против Хардена јер је пре неколико дана био у једном клубу без маске, што је против правила најјаче кошаркашке лиге на свету.

Адам Силвер, комесар НБА, поставио је јасне Ковид протоколе и некадашњи МВП лиге их је прекршио због чега је кажњен са 50.000 евра.

Харденов одлазак у бар није разлог зашто је утакмица између Хјустона и Оклахоме отказана, међутим, и да се играла он не би могао да наступи јер није поштовао правила.

Тешко је описати тренутну ситуацију у Рокетсима, најприближније је рећи хаос јер поред великих проблема са Харденом, сада муку муче и са осталим играчима који су се понели неозбиљно.

Нико не зна када ћемо гледати Хјустонове играче на терену јер је потребно да имају минимум осам спремних, а то тренутно није случај.

По распореду наредни ривал им је Портланд у ноћи између суботе и недеље у 04.00. До тада ће се појавити још информација, па ћемо и добити јасну слику стања у франшизи из Тексаса.

Трипл-дабл трагичара Јокића, Богдановић дебитовао у победи Атланте

Алексеј Покушевски – суво злато српске кошарке /видео/

Гудурић ушао у Бјеличино „одело“, а Весели доминирао за осмех на лицу Игора Кокошкова

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала