Наоружан до зуба: „Маршал Шапошников“ испловио у Јапанско море /видео/

© AP Photo / STRБродови руске морнарице „Адмирал Пантелејев“ и „Маршал Шапошников“, два противподморничка брода Тихоокеанске флоте, напуштају луку Владивосток на руском Далеком истоку, да би кренули ка Индијском океану, 6. април 2003.
Бродови руске морнарице „Адмирал Пантелејев“ и „Маршал Шапошников“, два противподморничка брода Тихоокеанске флоте, напуштају луку Владивосток на руском Далеком истоку, да би кренули ка Индијском океану, 6. април 2003. - Sputnik Србија
Пратите нас
Модернизована фрегата Тихоокеанске флоте „Маршал Шапошников“ испловила је у Јапанско море, ради тестирања савременог наоружања.

У заливу Петра Великог фрегата је први пут извела артиљеријска гађања по ваздушним и морским метама. Гађано је из бродског артиљеријског оруђа А-190, као и из 30. милиметарског шестоцевног аутомарског артиљеријског оруђа АК-630. Тестиран је и торпедо.

Брод је неколико година био на ремонт, где је озбиљно модернизован. Његова модернизација подразумевала је уградњу опреме за лансирање ракете „Калибар“, што је повећало њене борбене способности и омогућило да се квалификује за фрегату. Претпоставља се да ће модернизован брод моћи да користи и хиперсоничне ракете „Циркон“. Из великог противбродског брода постао је фрегата. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала