Нови предлог на столу руске Думе: Да ли ће Русија обуставити авио-саобраћај са свим земљама?

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗдање Државне думе Руске Федерације
Здање Државне думе Руске Федерације - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланик Државне думе Русије Иван Сухарев предложио је руском премијеру Михаилу Мишустину да уведе привремено ограничење на авио-саобраћај са другим земљама због појаве новог соја вируса корона, саопштила је телевизија РТ, позивајући се на писмо парламентарца.
„У циљу спречавања ширења преношења новог вируса на територији Руске Федерације, молим вас да размотрите могућност да привремено буде обустављен авио-саобраћај са свим страним земљама. Ово се предлаже како би се подржала постојећа позитивна динамика у борби против коронавирусне инфекције“, наведено је у тексту обраћања.

Сухарев је скренуо пажњу на чињеницу да је Русија ограничила авио-саобраћај са Лондоном након откривања мутације у Великој Британији и другим земљама.

То је раније саопштио Оперативни штаб за борбу против ширења вируса корона, истакавши да Русија на недељу дана обуставља авио-саобраћај са Великом Британијом због погоршања епидемиолошке ситуације у тој земљи.

Подсетимо, британски министар здравства Мат Хенкок рекао је 14. децембра да су британски научници идентификовали нови сој корона вируса и да би он „могао бити повезан“ са бржим ширењем на југоистоку Енглеске.

С тим у вези, већ преко 30 земаља је зауставило или ограничило авио-саобраћај са Великом Британијом. Неке државе, попут Грчке и Кипра, увеле су обавезан карантин за све путнике који долећу из Британије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала