Партизану је десни бек мисаона именица, легендарни Миливоје за Спутњик открио решење

© AFP 2023 / BORIS HORVATБивши фудбалер Партизана Миливоје Ћирковић
Бивши фудбалер Партизана Миливоје Ћирковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Партизан муку мучи с бековима, посебно с десним, па зато не чуди што је тренер Александар Станојевић на конференцији по завршетку првог дела сезоне поручио да црно-бели траже нападача и десног спољњег играча.

Сав терет пао је на повратника Александра Миљковића који дефанзивно завршава посао, али му недостају употребљиви центаршутеви које би нападачи претварали у голове. Конкуренција му је Драган Бојат, али му треба времена јер је млад.

Моментално је у јавности почело да се лицитира именима, а тренутно су два у центру пажње. Интересантно је да су и Марко Живковић из Вождовца и Никола Аксентијевић, који тренутно брани боје Радничког из Ниша, прошли чувену Партизанову школу, па остаје да се види да ли ће неко од њих кренути поново пут Хумске и обући црно-бели дрес.

За све оне који воле, прате Партизан и српски фудбал, прва помисао на десног бека несумњиво је Миливоје Ћирковић, човек који је голом из пенала увео клуб у Лигу шампиона, оне чувене 2003. године, после пенал рулета са Нјукаслом на „Сент Џејмс парку“.

Легендарни Ћирковић је за Спутњик причао о позицији десног бека, која је мисаона именица за Партизан још од његовог одласка у пензију 2010. године.

„Да не будем препотентан, јесам се ја 10 година задржао у клубу, али нисам био савршен. Знате и сами да ме је пратила та прича да имам слабији центаршут, али сам се појављивао у завршници по 20-30 пута. Чињеница је да то недостаје Партизану. Не само на месту десног бека, иста је прича и са левим беком, само што се по тој страни мање напада, а и левацима је некако лакше“, почиње разговор Ћирковић, који је тренутно члан скупштине Фудбалског савеза Србије.

Бивши дефанзивац и репрезентативац Србије и Црне Горе одлично зна какав профил тог спољног фудбалера треба вицешампиону Србије.

„Специфично је да клуб у последње време нема брзог бека. Е, такав нам фали. Брз и продоран, да се појаљује. Миљковић обавља коректан посао, има он својих квалитета, само што недостају његови центаршутеви, некако више улази у средину, а мање пробија. Партизан у Суперлиги у 90 одсто случајева напада, и зато му треба брз и офанзиван бек. Управа и клуб морају таквог да потраже, пола утакмица нисмо побеђивали у претходним годинама јер нам је недостајао такав бек. Видео сам да се прича о Живковићу, који је наше дете, као и Аксентијевићу, али колико сам чуо, он је већ одбио јер не жели да буде алтернатива“, објашњава Миливоје.

Ревизорска кућа „Васконс ЈВП  саопштила је да укупан дуг ФК Партизан закључно са 31. децембром 2014. године износи 14.873.000 евра. - Sputnik Србија
Партизан по узору на стари Рим формира Сенат

На конкретно питање да ли Партизан, који има девет бодова мање од Црвене звезде, може до титуле, или ће и рекордни четврти пут она завршити у рукама Црвене звезде, Ћирковић је одговорио:

„Нажалост, Звезда има велику предност, девет бодова је много и тешко је очекивати да ће Партизан да победи све утакмице до краја, а да ће Звезда да изгуби дерби и још две утакмице. Мало је нереално. Треба се свакако трудити, дај боже да се ствари преокрену. Понављам, тешко је“, завршио је разговор за Спутњик Миливоје Ћирковић.

► Меси је мислио да никада неће успети, а сада му и Пеле завиди

► Сукоб Срба у Израелу – бивши нападач Звезде трпео увреде током меча

► ПСЖ уручио отказ Тухелу после 4:0 – познат наследник

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала