Бећковић, др Карајлић и Лечић знају шта ће радити 31. децембра у поноћ: Аплауз!

© REUTERS / MARKO DJURICAМедицински радници у Клиничко-болничком центру Земун у Београду
Медицински радници у Клиничко-болничком центру Земун у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Идеји коју је Спутњик лансирао за одавање признања аплаузом у новогодишњој ноћи највећим херојима године, здравственим радницима, придружили су се и академик Матија Бећковић, глумац Бранислав Лечић и рокер и писац др Неле Карајлић.

Здравствени радници у Србији који се скоро десет месеци уз велика одрицања и жртве боре против корона вируса заслужили су да им кад поноћ откуца Нову годину, опет, као на почетку пандемије, одамо признање аплаузом, посебно у тренутку кад је број пацијената у болницама већи него икад.

Бећковић није ни одлазио са балкона

„Ја нисам ни одлазио с балкона од прошлог пута, тако да само чекам знак кад да аплаудирам“, каже у свом маниру песник и академик Матија Бећковић подржавајући ту иницијативу.

Стручњак за надреализам, популарни др Неле Карајлић, каже да је тренутно изолован на селу и да га вероватно ниједан лекар неће чути, али свакако ће се одазвати нашем позиву јер су здравствени радници и за њега највећи хероји 2020. године.

Солидарност потребна нашем друштву

„Ја сам човек који слепо слуша захтеве тренера, ја сам колективни играч. Кад мени тренер каже 'трчиш само левом страном', ја никад не пређем на десну. Тако ћу и овом случају. Ово је ситуација у којој ја не треба ни да имам став. Само треба да се понашам онако као што каже тренер, а сад да ли је тренер у праву или није, то ће рећи крајњи резултат утакмице. Када би сви размишљали на овај начин пласирали бисмо се на Светско првенство“, уверава нас у свом маниру др Карајлић.

Глумац Бранислав Лечић сигурно се прикључује нашој иницијативи, јер је сама акција солидарна, а солидарност и осећајност за туђе напоре нам је неопходна, као и обавеза да се међусобно разумемо и подржавамо.

„На првом месту нам је у друштву потребна солидарност. То је оно што највише фали нашем друштву. Нећу да га упоређујем са другима, али овде је то изузетно важно и неопходно после свега што смо прошли. Према томе, ова криза у којој смо се затекли је добар пример да је покажемо, а пре свега према онима који трпе највише, а то су здравствени радници, доктори, медицинске сестре и сво друго особље. Свакако подржавам акцију с пуним срцем, јер они заслужују и више од аплауза, и не само тај дан и не само за следећу годину и за све оно што су прошли, него и сваки дан за све оно што раде“, указује Лечић.


Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала