И то је могуће: Лесковчанин од фирме добио стан на поклон

CC0 / пиксабеј / Стан
Стан - Sputnik Србија
Пратите нас
У време пандемије вируса корона лепа вест долази из Лесковца – један радник на дан свог рођендана добио је стан од свог послодаваца. Иако је кључеве стана добио баш на рођендан, реч је заправо о поклону за 20 година преданог рада у једној лесковачкој приватној фирми.

Срећни радник је Иван Јовановић из села Винарце код Лесковца запослен у предузећу „Метла комерц”.

„Верујте, ја још мислим да сањам. Био сам толико затечен и у таквом шоку да сам за за тренутак занемео“, рекао је за Југмедиу четрдесетрогодишњак говорећи о гесту који у ово време може да се подведе под рубрику – веровали или не.

Како је навео, двојица власника фирме су га на рођендан „обманула”.

„Пошто ми је био рођендан, очекивао сам да се неко тога сети у фирми, да ми честита или да ми купи, као раније, неки ситан поклончић, а ја заузврат да частим, као сваке године. Међутим, ништа од тога. Било ми је чудно. Једног момента ме зову власници телефоном, честитају рођендан и кажу ми да је ред да частим. Пристанем, наравно. Рекли су ми да пре тога треба да свратимо до једне зграде у којој се нешто реновинира“, навео је Јовановић и додао да су га тада увели у један стан чије је реновирање управо било завршено.

„И онда ме власници питају да ли ми се свиђа стан, какав је и слично. Ја гледам, видим има дневна и спаваћа соба, кухиња и купатило, скоцкано, све ново, леп поглед, па кажем да је – прелепо“, додаје он.

Потом је уследила реченица: „То је твој стан, срећно!“.

„Гледам их, па мислим да се шале са мном. Како мој стан, зашто мој стан, питам у неверици?“. 

Аутомобили на поклон запосленима кинеске компаније - Sputnik Србија
Компанија сваком од 4.000 запослених поклонила аутомобил /видео/

Онда му је објашњено да је управо тај стан фирма спемала да му поклони нешто раније, 4. новембра, када се навршило 20 година његовог непрекидног рада у „Метла комерцу“, али да су радови мало закаснили, па су одлучили да му кључеви уруче на дан рођендана.

„Мислим да би објашњење за овај невероватан чин било то што сам за ових 20 година, вероватно, испунио њихова очекивања. Радио сам на разним пословима, а сада сам у логистици. Целог себе дајем свом послу, а та фирма постала је мој други дом“, објашњава Лесковчанин.

Иван, иначе, живи у Винарцу са супругом и двоје деце, сином од 18 и кћерком од 10 година.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала