„Јерменија без Никола“: Акције грађанске непослушности у Јерменији, почела хапшења /видео/

© Sputnik / Aram NersesyanПротести у Јеревану, 25. децембар
Протести у Јеревану, 25. децембар  - Sputnik Србија
Пратите нас
У престоници Јерменији присталице опозиције су поново организовале протест током кога су блокирали централни булевар у Јеревану где се налази резиденција председника и зграда парламента. Међутим, полиција је брзо преузела ствар у своје руке, јавља дописник Спутњика.

Присталице опозиције, које захтевају оставку премијера Јерменије Никола Пашињана, у једном моменту су блокирале саобраћај на раскрсници у центру престонице. Окупљени скандирају пароле „Јерменија без Никола“, „Никол, одлази“, „Никол, издајник“, а полиција је покушава да их потисне са улице. Уследила су хапшења демонстраната.

Полиција је неколико присталица опозиције привела у полицијске аутомобиле и одвезла у полицијске станице. Након тога су се демонстранти склонили са прометног дела улице.

Нереди и протести опозиције у Јеревану почели су током ноћи 10. новембра, након што је премијер Јерменије, заједно са председницима Русије и Азербејџана, усвојио трилатералну изјаву о прекиду ватре у Нагорно-Карабаху и предаји Азербејџану неколико региона.

Прочитајте још:

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала