Лидери Демократског фронта најавили ускраћивање подршке Влади Црне Горе

© Небојша ПоповићКонференција за медије Демократског фронта
Конференција за медије Демократског фронта - Sputnik Србија
Пратите нас
Лидери Демократског фронта Андрија Мандић, Небојша Медојевић и Милан Кнежевић саопштили су данас да као лидери странака имају обавезу према Српској православној цркви и бирачима да гласају за усвајање Закона о слободи вероисповести и да они који подржавају Миливоја Катнића и Зорана Лазовића више неће имати њихову подршку.

"Немамо сумњу да ћемо добити већинску подршку за одбрану наших програмских и идеолошких начела око којих смо се окупили у коалицији За будућност Црне Горе. У истој власти не могу истовремено бити ДФ и Миливоје Катнић и Зоран Лазовић. Ми нисмо исто друштво, а избор је једноставан: ДФ или мафија?!", поручила су тројица лидера, преноси Танјуг.

Они су то поручили након изјаве Специјалног државног тужилаштва да главни специјални тужилац Миливоје Катнић и заменик директора полиције Зоран Лазовић имају безрезервну подршку Дритана Абазовића за наставак обављања функција на којима су.

У заједничком саопштењу тројице лидера се наводи да је Демократски фронт раније већ саопштио да након избора владе Здравка Кривокапића више неће трпети никакве уцене, нити ће допустити да они који су у име Мила Ђукановића прогонили гласаче тог савеза, као и њих, наставе са обављањем најодговорнијих функција у тужилачком и безбедносном сектору.

"Још једино имамо обавезу према СПЦ и њиховим гласачима да гласамо за Закон о слободи вероисповести, а они који безрезервно подржавају Миливоја Катнића и Зорана Лазовића, више неће имати нашу подршку", поручила су тројица лидера.

То ће, истичу, бити њихова платформа на састанку који ће иницирати са председницима свих странака, чланица тог савеза, од којих ће тражити да се одреде према изјави специјалног тужилаштва.

Прочитајте још;

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала