„Модернина“ вакцина изазива реакцију код људи који су затезали лице и повећавали усне

CC0 / Unsplash/Sam Mogadam / Третман филерима за затезање лица и повећавање усана
Третман филерима за затезање лица и повећавање усана - Sputnik Србија
Пратите нас
Вакцина компаније „Модерна“ против вируса корона изазива специфичне нежељене реакције код људи који имају козметичке филере за затетање лица или повећавање усана, објавила је америчка Управа за храну и лекове (ФДА).

Дерматолог Ширли Чи рекла је да су пацијенти који су имали филере, уметнуте због затезања лица, уклањања бора и истицања неких делова лица, на тим местима показали упале и отоке.

„Неки од пацијената који су показали реакцију третирани су филерима шест месеци пре примања вакцине, а неки само два дана раније. Свима су дати стероиди и антихистаминици и реакција је прошла“, рекла је Чи, пренели су амерички медији.

Милиони људи на свету користе филере за исправљање неправилности на лицу или рецимо за повећање усана. Чи каже да се ради о имунолошкој реакцији код тих пацијената.

„Када прими вакцину, имуни систем се „убрзава“ и то тако треба да буде. Зато је логично да се покаже имунолошки одговор на местима на којима постоји страно тело, које не треба да буде у организму“, казала је Ширли Чи и додала да то не треба да значи да људи који имају филере не смеју да приме вакцину, већ да се проблеми са реакцијом лако решавају.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала