Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Рубљову не смета забрана: Шта год они причали, сви ће знати да сам Рус!

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаАндреј Рубљов, руски тенисер
Андреј Рубљов, руски тенисер - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски тенисер Андреј Рубљов је у недавном интервјуу говорио о Роџеру Федереру, Русији на Олимпијским играма и успесима из претходне сезоне.

Рубљов је изјавио да је импресиониран начином којим је Швајцарац успео да остане у самом врху светског тениса.

Роџер је тренутно пети на свету, а, иако је тренутно повређен и има чак 39 година, важи за једног од главних фаворита на сваком турниру на којем се појави.

„Ја желим да што више продужим своју каријеру, као што је урадио Роџер Федерер“, рекао је Рубљов за „Марку“.

Федерер већ неколико година није на свом врхунцу, али је за то време освојио неколико Гренд слем титула и одиграо одређен број феноменалних мечева.

Готово целу 2020. годину је пропустио, а повратак би требало да буде на Аустралијан опену, 8. фебруара 2021.

„Једва чекам да видим како ће играти када се врати. Оваква ситуација се није десила никада у историји тениса и баш желим да је анализирам јер мислим да може да ми послужи као пример за будућност“, открио је Рубљов.

Двадесеттрогодишњи Рус је тренутно осми на свету и освојио је садам АТП титула, али још ниједном није прошао четвртфинале неког Гренд слема.

Једна од тема интервјуа са шпанским листом биле су и Олимпијске игре у Токију наредне године, где ће Рубљову бити забрањено да се такмичи под руском заставом.

„Ја сам Рус и, шта год они причали, људи ће знати да сам ја Рус“, казао је Рубљов.

Рубљов се дотакао и свог пласмана међу најбољих десет на свет, као и дебијем на Завршном турниру у Лондону, где је испао у групној фази са једном победом и два пораза.

Новак Ђоковић - Sputnik Србија
Британијо, ко је, заправо, „ковидиот“?

„Осећам се као гост у Топ 10. Да бих се осећао као да сам заслужено део те екипе морам да будем константнији, што значи да будем ту неколико година. Може се рећи да су Тим, Зверев и Медведев то већ заслужили“, прича Рубљов и додаје:

„Нисам могао да поднесем тај притисак. Када сам (против Рафаела Надала) показао своје емоције одмах на почетку, знао сам да сам готов“.

Швајцарац „ударио“ на Ђоковића: „Он је реинкарнација Антихриста“

Чувени тенисери стали у одбрану „прогнаног“ Ђоковића

И „велика тројка“ има рок трајања

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала