С-400 „Тријумф“ ступио на борбено дежурство: Небо изнад Урала сигурно

© Фото : Министарство одбране РусијеРуски системи ПВО С-400 "Тријумф"
Руски системи ПВО С-400 Тријумф - Sputnik Србија
Пратите нас
Противавионски ракетни системи С-400 „Тријумф“ ступили су на прво борбено дежурство у Свердловској области и почели су да штите небо изнад Урала, саопштила је прес-служба Централног војног округа.

Пре добијања нових система ПВО, војна јединица која ће бити задужена за нове системе прошла је обуку у Војној академији ваздушно-космичке одбране у Лењинградској области, а вежбали су гађање на полигону у Астраханској области.

Како се наводи, противавионски ракетни пук је удвостручио своје борбене могућности након ступања на дежурство система С-400. Пук се налази у близини Јекатеринбурга.

Раније је саопштено да Министарство одбране Русије намерава да оснажи јединице ПВО на Уралу и у Сибиру системима против дронова. Како су медији писали, јединице ће добити нове радаре „Подлет 1“ за откривање дронова и крстарећих ракета на дугим дометима.

Подсетимо, руски председник Владимир Путин изјавио је у октобру ове године да је противавионски ракетни систем С-400 најбољи на свету.

Противваздушни ракетни систем С-400 „Тријумф“, који развија и производи „Алмаз Антеј“, предвиђен је за високо ефикасну заштиту од напада авијације, стратешких, крстарећих, тактичких и оперативно-тактичких балистичких ракета, као и балистичких ракета средњег домета у условима борбених и електронских сукоба.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала