Ко је најбољи бек свих времена? Малдини каже – Тео

© REUTERS / DANIELE MASCOLOТео Ернандез
Тео Ернандез - Sputnik Србија
Пратите нас
Милан ће годину на измаку завршити као лидер у италијанском шампионату, а „главни кривац“ за такав епилог је леви бек Тео Ернандез. Гол којим је у зауставном времену пресудио Лацију (3:2) сачувао је росо-нере на првом есту Серије А, са бодом предности у удосу на градског ривала Интер.

Дуго, предуго, Милан није играо тако добар фудбал као у 2020. години у којој  су од почетка сезоне једини тим из лига петице који је остао непоражен.

Несвакидашњи статистички податак, још када се томе дода у обзир да је после повреде најбољег играча Златана Ибрахимовића, просек година Миланових фудбалера око 23, онда је јасно да је пред поменутим тимом светла будућност. Наравно, под условом да задржи „костур“ екипе.

У поменуту бројку, савршено се уклапа протагониста ове приче - Тео Ернандез, који је рођен 1997. године, за којег легенда Милана Паоло Малдини, сматра да је најбољи играч света на својој позицији.

„Он је најбољи бек у историји“, кратко је поручио Малдини после још једне вансеријеске партије Француза.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија
Одлазак највеће легенде виртуелног фудбала – умро Максим Цигалко

Свака част Малдинију који је 24 године провео играјући само у једном клубу – Милану, изградивши култ легенде, али олако је отписао чувеног Бразилца и бомбардера Роберта Карлоса.

Леви бек Реала изменио је историју фудбал, био је први дефанзивац који је покривао читаву једну страну терена, у овом случају леву.

Имао је савршен центаршут, о слободним ударцима је сувишно трошити речи, прецизношћу, јачини и ефеу који су имале његове лопте.

Просто је невероватно како је Малдини начинио такав превид. Мада је могуће да је био заслепљен импресивном статистиком коју Тео Ернандез има ове сезоне у црвено-црном дресу – четири гола уз три асистенције на 11 утакмица у Серији А.

Снажни Француз је каријеру почео у Атлетико Мадриду, али тамо није добио праву шансу, после чега га је пут одвео Реал, где се такође није снашао.

У Алавесу где је био на позајмици из Атлетико Мадрида је наговестио да има потенцијал да буде топ класа.

Из Реала је поново послат на каљење у Реал Сосиједад, да би га на крају Милан откупио од Мадриђана у јулу 2019. године за 20 милиона евра.

​Испоставило се да су росо-нери уболи џекпот са Теом Ернандезом који доминира на левој страни и вуче Милан заједно са првим стрелцом времешним Златаном Ибрахимовићем (10 голова) ка Скудету, првом још од 2011. године.

► Нова брука за српски фудбал – играчи протестом траже своје плате    

► Турци пишу: Љајић се опија, а за све су криви једна жена и саиграч из репрезентације

► Ливерпул краде Јунајтеду сина бившег играча Звезде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала