„Наш Деда Мраз има поклон за Вас“: Русија одговорила на писмо америчког амбасадора

© Sputnik / Stringer / Уђи у базу фотографијаЏон Саливан
Џон Саливан - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије шаљиво је одговорило на писмо амбасадора САД у Русији Џона Саливана упућено Деда Мразу од кога је дипломата, између осталог, тражио и вакцину против ковида 19.

Саливан у свом писму Деда Мразу, објављеном на фејсбук страници америчке амбасаде у Москви, тврди да се целе године добро понашао, носио је маску и држао дистанцу. Дипломата је као поклон затражио нови штап за хокеј, патике за трчање и – вакцину против ковида 19.

Министарство спољних послова Русије шаљиво је одговорило Саливану на Твитеру.
„Поштовани амбасадоре, да ли је Санта испунио Вашу жељу да се вакцинишете? Ако није, онда наш Деда Мраз има поклон (или три) за вас: вакцина 'Спутњик Ве' је одобрена за употребу људима старијим од 60 година“, наводи се у објави руског Министарства.

Такође су објавили линк руске онлајн продавнице која продаје штапове за хокеј са руским симболима.

Подсетимо, Џон Саливан је 20. новембра напунио 61 годину.

Амбасада САД у Москви је у уторак на Фејсбуку објавила фотографије на којима су забележене припреме за Нову годину. На пример, једна од новогодишњих јелка у амбасади ове године је украшена средством за дезинфекцију руку и маскама.

Смисао за хумор у овој тешкој години потребнији је него икад“, објављено је уз фотографију.

Поред тога, поједини запослени у америчкој амбасади учествују у такмичењу за најбољу кућицу од медењака. На пример, једна породица је направила медењак у облику старе зграде амбасаде САД у Москви.

Подсетимо, у Русији је одобрена употреба вакцине против вируса корона „Спутњик Ве“ и код особа старијих од 60 година. Ефикасност руске вакцине код особа те узрасне групе је већа од 90 одсто, саопштио је творац вакцине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала