Трагична прича преминулог Белоруса – легенде виртуелног фудбала

CC0 / Unsplash / Фудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија
Пратите нас
Вест да је Максим Цигалко, бивши белоруски фудбалер, преминуо дирнула је све љубитеље фудбала и уједно игрице „Фудбал менаџер“.

Мала је вероватноћа да сте фудбалски фанатик и да макар једном нисте упалили да играте „Менаџер“.

Ради се о фудбалској симулацији у којој сте ви, као што назив игрице каже, менаџер, односно тренер, и са изабраним тимом покушавате да остварите велике резултате.

Ова игрица појавила се на нашем тржишту крајем 20. и почетком 21. века, и одмах је доживела велики успех. Масовно се играла, а један од хероја првих издања био је управо Максим Цигалко.

Млади фудбалер Динамо Минска важио је за великог талента, те су скаути, који су важан део у стварању игрице, дали сјајне референце и Цигалко би после неколико година био један од најбољих фудбалера света.

Ипак, једно је игрица, а друго стварност, Максим никада није успео да испуни потенцијал и каријеру је завршио са само 26 година.

Пре две године дао је интервју за грчку Газету у којем је открио тужну причу.

„Искрено, не знам шта да кажем. Никада нисам играо 'Менаџер', ниједном. У последњих неколико година јављају ми се деца која ми говоре да сам легенда ове игре“, рекао је Цигалко и наставио:

„Први пут сам сазнао да сам толико добар у игрици од руског новинара. Био сам шокиран. Сећам се да ми је рекао да сам најбољи играч на свету. Био сам у неверици, нисам знао како да реагујем јер нисам знао за игрицу, био сам збуњен. Касније сам сазнао да сам на основу тога могао да зарадим доста новца. Нажалост, нисам то знао када је требало“.

И дан данас продају се мајице са његовим ликом, а опет од тога свих ових година није имао ништа. У Минску је играо од 2001. до 2005. и на 53 меча постигао је 24 гола.

Фудбалска лопта - Sputnik Србија
Одлазак највеће легенде виртуелног фудбала – умро Максим Цигалко

Цигалко се у интервјуу за Газету присетио тренутка када је отиша на пробу у Маритимо – Португал.

„Отишао сам на пробу и уговор је био спреман. Али, на тренингу сам повредио колено, покидао лигаменте и морао сам да се вратим у Минск. Био сам добар фудбалер, талентован, сви знају то. Могао сам да играм до 40. године и будем најбољи стрелац лиге“, рекао је Цигалко.

„Када сам имао 23 године доживео сам још једну тешку повреду. То ме је уништило. Покушао сам после тога, али нисам могао и са 26 година сам окончао каријеру. Нисам имао много повреда, али та једна... Зарадио сам новац од фудбала, али нисам могао да рачунам на то“.

После завршетка каријере Цигалко се окренуо грађевини.

„Радио сам на грађевини како бих могао да издржавам жену и децу. Прво сам почео са по пет долара на дан, па сам догурао до 20. Живели смо добро, али било ми је мука од свега. Могао сам све да бацим на алкохол, али волим своју породицу“.

„Услови на грађевини били су веома лоши, био сам исцрпљен и здравље ми је било уништено. Моја леђа и ноге нису била спремни за тако напоран посао“, открио је Цигалко.

Бивши белоруски фудбалер желео је да остане у овом спорту, али нико га није звао.

„Желео сам да останем у фудбалу, али нико није желео да ми помогне. Нико ми није пружио шансу. Не разумем зашто. Свих тих година никоме се нисам замерио, повредио, живот може бити окрутан чак и према најбољим људима“.

Последњих година Цигалко се мучио да прехрани породицу, у интервјуу за Газету је апеловао да му је потребна помоћ, а нажалост у петак 25. децембра преминуо је у 38. години живота. Узрок смрти није познат.

„Шампион Белорусије и освајач Купа са Динамом. Изражавамо искрено саучешће породици и пријатељима Максима Цигалка. Вечна ти слава“, објавио је његов бивши клуб Динамо Минск.

Није имао среће у фудбалу, а нажалост она га није пратила ни у приватном животу. Почивај у миру.

Одлазак највеће легенде виртуелног фудбала – умро Максим Цигалко

Ко је најбољи бек свих времена? Малдини каже – Тео

Легендарни руски фудбалер добио пресуду за пребијање судије /видео/

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала