За улазак у Словенију више не важи ПЦР тест урађен у Србији

© AP Photo / Kasten ThielkerШенген
Шенген - Sputnik Србија
Пратите нас
Одлуком владе Словенију у ту земљу више није могуће ући са негативним тестом урађеним у институцијама у Србији или другој држави ван ЕУ, односно шенгенског подручја, објављено ја на сајту амбасаде те земље у Београду.

Како се наводи, почев од 25. децембра у Словенију је могућ улазак без одласка у карантин само са негативним ПЦР тестом из ЕУ, односно шенгенског подручја, не старијег од 24 часа.

Одлуком је предвиђено да је улазак у Словенију из држава са црвене листе, међу којима је и Србија, без упућивања у карантин код куће или без предавања негативног резултата теста на корона вирус дозвољeн само за седам изузетака, преноси Танјуг.

Изузеци су особе које су у радном односу у једној од држава чланица ЕУ или другој држави шенгенског подручја, за шта имају доказ, односно потписану изјаву којом доказују разлог за прелазак границе као дневни радни мигранти и враћају се у року од 14 часова од преласка границе, они који обављају послове међународног превоза као и особе које превозе робу у Словенију или из Словеније у привредном саобраћају, или у теретном саобраћају у транзиту и напуштају Словенију у року од осам сати по преласку границе.

Изузете су и особе које путују у транзиту кроз Словенију и напуштају је најкасније у року од шест сати по уласку, представници страног безбедносног органа, који извршава званични задатак и напушта Словенију чим је то по извршењу задатка могуће, особе које су довезене у Словенију спасилачким или санитетским возилом, као и пратећој здравственој пратњи у том возилу, као и особе са дипломатским пасошем.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала