Амерички амбасадор у Москви одбио да прими руску вакцину против ковида

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаАмбасадор САД у Русији Џон Саливан
Амбасадор САД у Русији Џон Саливан - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички амбасадор у Москви Џон Саливан захвалио је руском Министарству спољних послова на препоруци да се вакцинише вакцином против вируса корона „Спутњик Ве“ развијеном у Русији, али је рекао да то неће учинити, написала је на Твитеру аташе за медије америчке амбасаде у Русији Ребека Рос.

„Амбасадор Саливан захваљује Министарству спољних послова Русије на предлогу да се вакцинише, али не би желео да узме дозу ‘Спутњика Ве’ намењену држављанину Русије“, написала је Росова.

​Раније је на Фејсбук страници америчке дипломатске мисије објављена фотографија Саливановог писма у којем дипломата признаје да се у одлазећој години „понашао веома добро, носио маску, држао растојање“ и да тражи од Деда Мраза вакцину против вируса корона, нову хокејску палицу и патике за трчање.

Министарство спољних послова Русије је на свом Твитер налогу одговорило на Саливаново писмо наводећи да, уколико амерички Санта још није испунио жеље америчког дипломате, Деда Мраз има поклоне за њега. У Министарству су подсетили да је руска вакцина „Спутњик Ве“ добила одобрење за коришћење код особа старијих од 60 година, а такође препоручили да обрати пажњу на штапове компаније „Зарјад“ које, као што је познато, користи председник Русије Владимир Путин када игра на утакмицама Ноћне хокејашке лиге.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала