Дмитровић за Спутњик: Стигло пиво од ванземаљца Месија, попићу једно за Нову годину

© Фото : Фото: Приватна архиваСрпски голман Марко Дмитровић са 11 пива за сваки гол који му је дао Лео Меси
Српски голман Марко Дмитровић са 11 пива за сваки гол који му је дао Лео Меси - Sputnik Србија
Пратите нас
Лео Меси је против Ваљадолида исписао историју фудбала, оборивши Пелеов (643) рекорд по броју голова за један клуб – 644, а у цео тај невероватан подвиг умешан је и српски голман – Марко Дмитровић.

Чувар Еибарове мреже морао је 11 пута да вади лопту из гола, па ће му припасти 11 пива у то име.

Наиме, једна позната светска компанија дошла је на оригиналну идеју да пошаље пиво сваком голману којег је савладао ас Барселоне Лионел Меси.

Значи, 644 пива је послато на адресе свих 160 „јединица“ које је терорисао и које и даље терорише генијални Аргентинац. На дугачкој листи су легенде попут Икера Касиљаса, Диега Алвеша, Ђанлуиђија Буфона, Јана Облака...

Дмитровићу су пива стигла, а слику је поделио са Спуњником, те нам је открио да ће једно или два попити за Нову годину, а остало чувати.

У интервјуу за Спутњик спорт, Марко Дмитровић је причао о генијалној идеји поменуте компаније, до детаља је описао како изгледа наћи се „очи у очи“ са Месијем, открио је каква му је судбина у Еибару, помињу се бројни шпански клубови као нове дестинације, док је неизбежна и најболнија тема био неуспех са Србијом на путу ка Европском првенству, где су се као непремостива препрека показали, унапред отписани, Шкоти.

© Фото : Фото: Приватна архиваСрпски голман Марко Дмитровић са 11 пива за сваки гол који му је дао Лео Меси
Дмитровић за Спутњик: Стигло пиво од ванземаљца Месија, попићу једно за Нову годину - Sputnik Србија
Српски голман Марко Дмитровић са 11 пива за сваки гол који му је дао Лео Меси

Како си протумачио читаву ту причу око „пива од Месија“? Можда се неко и наљути, али знајући тебе, увек си спреман на шалу?

─ Лепа и занимљива кампања, свакако страшна идеја и реклама за познату компанију. Нисам схватио као увреду, е сад да ли је баш част, не могу тако да назовем. 'Боцнули' су нас мало то свакако, али све то сам дочекао из осмех. Нико не воли да прими гол, али када прође утакмица све се то заборави и идете даље. Меси је исписао историју, оборио је један озбиљан рекорд. Не чуди ме, најбољи је на свету.

На пет утакмица матирао те је 11 пута, али за све је „крив“ твој Еибар, који и против Барселоне игра отворено, па си на крају ти онај који „страда“. Како изгледа све то на терену са Месијем?

Милош Вељковић - Sputnik Србија
Вељковић за Спутњик: Вердер не губи кад ја играм, са Србијом хоћу на Мундијал

─ Неописиво, невероватно брзо, лудо, генијално... Не знам која је идеална реч да опише сву магију Аргентинца. Човек може да провуче лопту међу четворицом, да не поверујеш. За три сезоне одмерили смо снаге пет пута, једном сам био повређен. Двапут ми је дао по четири гола, надам се да неће бити распуцан сад у уторак, када поново играмо. Мој Еибар не зна за бункер, већ се отвори, игра висок пресинг, јер немамо толико брзе играче да истрче контру, епилог сте сами већ рекли. Али, волим тај стил, то смо ми. Нападамо и играмо отворено, па некад примимо катастрофалан број голова. То је фудбал, боље да је занимљиво, него да је досадно.

Када овако причаш о Месију, не помињеш Кристијана Роналда? Стиче се утисак да код тебе нема дилеме, као код осталих, ко је најбољи на свету?

─ Кристијано Роналдо је страшан играч, физички доминантан, има јак ударац, он је унапређена верзија фудбалера. Када би се гледала статистика, када би се гледала брзина, снага, победио би Месија, али када је у питању мозак, генијалност, ту је меси без премца. Он је ванземаљац. Свакако да су њих двојица обележили последње две деценије и да су поставили велики број рекорда.

Наместило се тако да већ у уторак, 29. децембра, Еибар гостује на „Ноу Кампу“?

─ Идемо на мегдан Барселони и даћемо све од себе да се прикажемо у што бољем светлу. Надам се само да Меси неће имати савршен дан, пошто се све на терену врти око њега. Могу десеторица из Барсе да немају дан, али он сам може да реши. То све говори о његовим квалитетима и томе какав је фудбалер.

Колико ти је тешко да останеш фокусиран на Еибар, када те медији контантно селе у Реал Сосиједад, Атлетик Билбао, Атлетико Мадрид?

─ Сигурно да има интересовања, упознат сам са тим, али професионалац сам, оставио сам то по страни. У одличној сам позицији, јер ми уговор истиче у јуну наредне године, а према правилу ФИФА, играч може шест месеци раније да потпише за нови клуб, без обештећења. Еибар, у којем се фантастично осећам, ми је касно понудио да продужимо сарадњу, па ћемо видети како ће се одвијати ствари почетком наредне године. Сигурно је да желим да останем у Шпанији, навикао сам на живот овде, све је феноменално.

Пређимо са клупских на репрезентативне обавезе. Колико тешко ти је пало што је Србија подбацила у мечу деценије, изгубивши на пенале од „отписаних“ Шкота? Ни после 20 година нећемо видети Европско првенство...

─ Како да ми не буде жао. Мислим да ћемо тек да будемо свесни када почне Европско првенство. Ми смо сами себи највећи проблем. Одиграмо нерешено са Португалом у гостима, одолимо Немачкој у Волфсбургу, а онда код куће не победимо Шкоте. Фали нам континуитет. Ми Срби смо такви, када се изгуби идемо све из почетка, не верујемо у систем, а он мора да постоји. И порази су добри, уколико се из њих извуче лекција. Морамо да верујемо у оно што радимо, да верујемо у себе, а не да мењамо ствари преко ноћи.

Куцају на врата квалификације за Светско првенство у Катару 2022. године, а Србија још није решила питање селектора након што је смењен Тумбаковић?

Душан Влаховић - Sputnik Србија
Влаховић за Спутњик открио зашто није узео Роналдов дрес /фото/

─ Чекамо га. Ко год да буде сигуран сам да ће Фудбалски савез изабрати најбоље могуће решење. Видео сам да се помиње Драган Стојковић Пикси, ту су још и Саво Милошевић, Владан Милојевић, видећемо шта ће бити. Оно што је сигурно јесте да ми морамо да будемо спремни за март.

Поново нас је жреб спојио с Роналдом и Португалцима. Ту су Република Ирска, Азербејџан, Луксембург. Само први иде директно, што је отежавајућа околност...

─ Мислим да је група коректна, Португал је реално фаворит. Али, опет, показали смо да када играмо на нашем нивоу можемо са сваким да се носимо. Биће тешко, лакше је отићи на Европско првенство него на Светско, јер само првопласирани иде директно, други мора кроз бараж да се домогне завршног турнира. Борићемо се, то је сигурно“, поручио је Марко Дмитровић, један од најбољих голмана Примере и човек око којег се отимају бројни шпански клубови, па је велика вероватноћа да ће од наредне сезоне бити део неког јачег клуба и да ћемо га гледати у Лиги шампиона или Лиги Европе.

Шпанац српског порекла на корак до фудбалске историје

Муслимани критиковали Салаха због Божићне фотографије /фото/

Легендарни руски фудбалер добио пресуду за пребијање судије /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала