Нејасан мотив подметнуте експлозије у Нешвилу, сумња на једног човека

© REUTERS / HARRISON MCCLARYНешвил после експлозије
Нешвил после експлозије - Sputnik Србија
Пратите нас
Више од 24 сата после подметнуте експлозије у Нешвилу, држава Тенеси, мотив злочина је и даље нејасан истражним органима, а истражитељи покушавају да одговоре на бројна питања релевантна за истрагу.

Агенти ФБИ и неколико федералних и локалних безбедносних агенција који истражују случај претресли су једну двоспратну кућу у Ентиоку, предграђу Нешвила, у покушају да објасне како је дошло до експлозије у којој су повређене три особе.

Експлозији је претходило емитовање снимљеног упозорења грађанима да се евакуишу, а онда је уследио напад у којем је оштећена зграда интернет провајдера АТ&Т што је јуче изазвао дужи период проблема и прекида у раду мобилне телефоније и пореметио полицијске и болничке комуникације у неколико држава на југу САД, пренео је АП.

Званичници нису желели да именују особу коју траже у вези са експлозијом, али је Си-Би-Ес њуз јавио да се истрага концентрише на 63-годишњег Ентонија Квина Ворнера, који је недавно живео на тој адреси.

Надлежни су инцидент оценили као "планирани", али још нису саопштили шта би могао бити мотив ове експлозије.

Истражитељи су на месту експлозије пронашли остатке људског тела, потврдили су представници Федералне агенције за ванредне ситуације, пренео је Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала