Песков о Путину и Ердогану: Лидери који ће сваку ситуацију решити хармонично

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаШта су се договорили Путин и Ердоган
Шта су се договорили Путин и Ердоган - Sputnik Србија
Пратите нас
Лични односи и конструктивно расположење председника Русије и Турске, Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана, омогућавају им да пронађу хармонична решења у спорним ситуацијама, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков за телевизију „Русија 1“.
„Поред тога, наравно, Русија и Турска имају огроман комплекс билатералних односа. И када су, у овим оквирима, на челу двеју држава лидери који се тако односе један према другом, који један другог сматрају човеком од речи и особом од акције – то је гаранција да, чак и ако негде дође до несугласица или до сукоба интереса, конструктивни став лидера ће им омогућити да из ситуације изађу хармонично“, истакао је Песков.

Портпарол руског председника је додао да су Русија и Турска највећи геополитички играчи који могу и дужни су да значајно доприносе безбедности и стабилности на Кавказу.

„Барем да то учине тако, да у региону не буде рата“, закључио је он.

Подсетимо, шеф Русије је недавно, током велике годишње конференције за новинаре, рекао да он и Ердоган имају понекад супротстављене ставове, али да је турски лидер човек који држи реч.

С тим у вези, турски председник је узвратио на Путинове похвале оценом да је и он човек који држи реч, а да ниво односа између Анкаре и Москве представљају „велику реткост“ на међународној сцени.

„Ова изјава Путина се односи и на њега. Од момента када смо се упознали он је такав. Он је поштен човек, држи реч, а развој наших односа показује да практично ни са једном земљом немамо тако јаке везе, то је велика реткост. Надам се да ће тако остати и у будућности“, рекао је Ердоган раније.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала