Руски супер-тешки дрон ускоро добија ракете „ваздух-ваздух“

© Sputnik / РИА НовостиБеспилотна летелица "Охотник"
Беспилотна летелица Охотник - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска тешка беспилотна летелица „Охотник“ ће наредне године први пут тестирати гађање ваздушних мета, саопштио је Спутњику неименовани извор у авијационој индустрији.
„Прво лансирање ракета са дрона „Охотник“ планирано је да буде изведено у другој половини 2021. године. Ради се о испаљивању ракета класе „ваздух-ваздух", које су претходно тестиране на Су-57. Предвиђено је гађање реалних ваздушних мета“, рекао је саговорник агенције.

Он је додао да ће до тада бити тестирано избацивање ракета.

Планирано је, према речима извора, и тестирање „Охотника“ уз примену оружја класе „ваздух-земља“.

„Охотник“ ће бити мултифункционална машина са могућности његовог коришћења у својству беспилотног ловца-пресретача дугог домета“, објаснио је он.

Раније је извор у руској војној индустрији саопштио Спутњику да је „Охотник“ већ извео серију летова са функционалним симулаторима навођених ракета како би се оценила опрема апарата и глава за усмеравање пројектила.

Међутим, Министарство одбране је званично саопштило само да су изведени први летови дрона, током којег су се проверавале само његови летачки квалитети и рад основних система.

Подсетимо, дрон „Охотник“ је направљен по шеми летећег крила уз примену специјалних материјала који га чине скоро неприметним за радаре.

„Охотник“ поседује апаратуру за оптичко-електронске, радиотехничке и друге видове извиђања.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала