„Икеа“ спремна за градњу новог шопинг парка надомак Београда

© Tanjug / Тања ВаличРобна кућа Икеа у Бубањ Потоку.
Робна кућа Икеа у Бубањ Потоку. - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија „Икеа“ завршила је припремне радове за почетак изградње „АВА Шопинг парка“, трговачког центра на отвореном.

Центар ће се налазити поред робне куће у Бубањ потоку.

„АВА Шопинг парк“, раније познат под називом „Београдски трговачки центар“ или „Београдски ритејл парк“, простираће се на више од 30.000 квадрата и у неколико малопродајних објеката окупиће познате светске брендове из области попут моде, спорта и технике, наводи се у саопштењу ове компаније, преноси Б92.

Предметна локација се налази дуж ауто-пута Е-75 Београд – Ниш, јужно од некадашње наплатне рампе „Бубањ поток“. Са једне стране оивичена је ауто-путем, са друге железничком пругом Београд – Велика Плана, а са источне је ограничена локацијом садашње робне куће „Икеа“.

У околини се налази неизграђено земљиште и регулисано корито Завојничке реке, као и новоизграђена приступна саобраћајница, паралелно са ауто-путем.

Према важећој регулативи, предметна локација се налази у оквиру површина за остале намене – комерцијалне зоне и градски центри – посебни пословни комплекси.

Укупна планирана БРГП (бруто развијена грађевинска површина) за све фазе износи више од 32.000 квадратних метара.

Овом инвестицијом, вредном више од 50 милиона евра, „Икеа“ ће запослити додатних 400 људи у Србији, а полагање камена-темељца планирано је за почетак 2021.

На локацији се планира изградња малопродајних објеката „Strip Mall“, „Do it yourself“, „Stand alone“, као и неколико објеката за ресторане брзе хране.

Планирана је и изградња 1.617 паркинг-места, од чега ће се реконструкцијом постојећих доћи до 358 паркинг-места.

Прочитајте и:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала