Како су литије исписале историју у Црној Гори /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија
Пратите нас
Годину дана од усвајања контроверзног Закона о слободи вероисповести парламент Црне Горе гласа о његовим изменама. Закон је усвојен у ноћи између 26. и 27. децембра прошле године уз мучне сцене туче у скупштини, изазвавши револт верника који су одговорили масовним литијама, које су исписале историју у Црној Гори.

Да ли је коначно добијена битка за равноправни статус Српске православне цркве у Црној Гори? Јесу ли измене закона довољне и зашто их опозиција тумачи као атак на Црну Гору и „окупацију и асимилацију Црногораца“? Да ли се Црна Гора бар мало приближила помирењу? Када се могу очекивати бољи односи Подгорице и Београда?

О ситуацији у Црној Гори говоре гости емисије „Свет са Спутњиком“, из Подгорице политиколог, директор Друштва за истраживање политике и политичке теорије Владимир Павићевић, у београдском студију је новинар листа „Новости“ Раде Драговић.

Чућемо и шта је за Спутњик о изменама спорног закона рекао администратор Митрополије црногорско-приморске и епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, а из скупштине Црне Горе најновије информације пренеће нам наш дописник Небојша Поповић.

Емисију уређује и води Татјана Трикић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала