Мађарска добила шест хиљада доза руске вакцине

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаАмпула са вакцином "Спутњик Ве"
Ампула са вакцином Спутњик Ве - Sputnik Србија
Пратите нас
Мађарска је добила шест хиљада доза руске вакцине против вируса корона, написао је на свом Фејсбуку мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.
„Сарадња између Русије и Мађарске наставиће се на основу нашег споразума. Управо је у Мађарску стигло шест хиљада доза руске вакцине“, истакао је министар.

Такође је напоменуо да ће мађарски стручњаци наставити да проучавају руски препарат како би донели одлуку о његовој употреби у земљи.

Сијарто је почетком децембра саопштио да је Мађарска добила прве узорке руске вакцине „Спутњик Ве“. Министар је тада навео да су мађарски лекари добили детаљне информације о руској вакцини, а такође се уверили да се „Спутњик Ве“ производи уз помоћ „најновије технологије и у складу са протоколима Светске здравствене организације“.

Вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. Вакцина се заснива на проученој и провереној платформи хуманих аденовирусних вектора, чије су важне предности безбедност, ефикасност и непостојање дугорочних нежељених ефеката.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала