Министарство одбране Русије представило јуришни дрон „Орион“

Пратите нас
Министарство одбране Русије објавило је на свом сајту календар за 2021. годину са примерима модерног наоружања, где је први пут званично представило фотографију јуришног дрона „Орион“.
На фотографији је летелица направљена у оквиру развојног програма „Иноходец“, са неколико авионских бомби КАБ-20. Бомбе су тешке 21 килограм, имају високоексплозивне фрагментационе бојеве главе од седам килограма, опремљене су сателитским или ласерским системима за навођење и намењене су за веома прецизно уништавање лаких оклопних возила и непријатеља. Уређај је представљен у дизајну пустињске камуфлаже.
Дрон на нишану - Sputnik Србија
Русија прави ново оружје за одбрану од беспилотних летелица

Министарство је у календару за 2021. годину представило и фотографије тешке јуришне беспилотне летелице „Охотник“ и ловца пете генерације Су-57, подморнице класе „Бореј“, тенка Т-90М „Прорив“, БМП „Армата“ и друге савремене технологије.

„Орион"

Пројекат је започет 2011. године на захтев Министарства одбране Русије.  

Орион“ спада у класу дронова са летом средње висине и са дугим трајањем лета. Максимум лета ће му бити најмање један дан са максималном висином од око осам хиљада метара. Дрон је тежак 1.100 килограма, носивост му је 250 килограма.

Први прототип је направљен још 2015. године, а испитивања су започета 2016. године. Верзија за извоз је представљена на аеромитингу МАКС-2017.

Потписивање првог серијског уговора за испоруку дронова „Орион“ између Министарства одбране и компаније „Кронштадт“ је настало на форуму „Армија-2020“. Први сет беспилотног комплекса пребачен је у експерименталну војну експлоатацију у априлу 2020. године.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала