Руска мировна мисија: Извршена још једна размена заробљеника у Карабаху

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаКомандант руских мировних снага у Карабаху Рустам Мурадов
Командант руских мировних снага у Карабаху Рустам Мурадов - Sputnik Србија
Пратите нас
Командант руских мировних снага у Карабаху Рустам Мурадов саопштио је да су Баку и Јереван извршили још једну размену заробљеника.
„Данас је извршена још једна размена заробљеника. Као резултат рада руских мировних снага под мојом личном контролом, авион Ваздушно-космичких снага Русије испоручио је у Баку двојицу Азербејџанаца који су били заробљени, а четири заробљеника враћена су у Еребуни“, рекао је Мурадов.

Он је додао да ће руски мировњаци и даље доприносити строгој примени трилатералног споразума.

О повратку четворице Јермена који су се налазили у заробљеништву у Азербејџану објавио је и јерменски вицепремијер Тигран Авињан на свом каналу на Телеграму.

„Уз посредовање Руске Федерације и Међународног комитета Црвеног крста, четворица јерменских заробљеника вратила су се данас у Јерменију. Њихове породице већ су обавештене о њиховом повратку“, написао је Авињан.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. Документ потписан 10. новембра представља четврти покушај постизања стабилне деескалације. Претходна три била су неуспешна.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала