Руска војна полиција у Сирији прекинула пратње у саобраћају

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Уђи у базу фотографијаПатрола руске војне полиције у сиријској провинцији Идлиб
Патрола руске војне полиције у сиријској провинцији Идлиб - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска војна полиција прекинула је организоване пратње цивилног саобраћаја на деоници ауто-пута М4 Тел Тамер-Аин Иса у Сирији због ескалације ситуације, саопштио је на брифингу заменик начелника руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији контраадмирал Вјачеслав Ситњик.

Према његовим речима, пратње возила ће се обновити када се ситуација разреши.

Ситњик је додао да на осматрачницама на подручју града Аин Иса у провинцији Рака јединице руске војне полиције, заједно са сиријском војском, извршавају задатке везане за стабилизацију ситуације.

Раније је Ситњик навео да је од маја на овој деоници ауто-пута М4 војна полиција спровела више од 35 хиљада цивилних возила и више од 67 хиљада људи.

У недељу је контраадмирал изјавио да су у подручје Аин Иса пребачене додатне јединице руске војне полиције ради стабилизације ситуације. Центар је позвао стране које врше међусобно гранатирање да „прекину ескалацију“ сукоба.

Оружани сукоб у Сирији траје од 2011. године. Крајем 2017. Русија је објавила пораз терористичке групе ДАЕШ у Сирији и Ираку. У појединим регионима земље настављају се операције чишћења терориста. Тренутно је у првом плану политичко решавање, обнова земље, као и повратак избеглица.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала