Руски дрон први пут користио навођене ракете

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Уђи у базу фотографијаДрон "Орион" компаније "Кронштадт"
Дрон Орион компаније Кронштадт - Sputnik Србија
Пратите нас
Беспилотна летелица „Орион“ лансирала је навођене ракете малих димензија. Оружје ове класе први пут се користи на руским беспилотним летелицама, рекао је за Спутњик извор из војно-индустријског комплекса.
„Током испитивања беспилотна летелица 'Орион' извела је ефикасно гађање навођеним ракетама по циљевима на полигону. Он је овим постао први руски дрон који користи ову врсту оружја. Уједно је разрађена и употреба навођених бомби", рекао је извор.

Саговорник агенције нагласио је да ће масовна употреба „Ориона“ у војсци „вратити паритет са потенцијалним непријатељем у овој класи опреме“.

Руски јуришни дрон Орион - Sputnik Србија
Министарство одбране Русије представило јуришни дрон „Орион“

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је на проширеном заседању колегијума Министарства одбране 21. децембра рекао да је први беспилотни систем „Орион“ већ почео да улази у ваздухопловне снаге. У календару руског Министарства одбране за 2021. годину, беспилотна летелица „Орион“ први пут је званично приказана са бомбама КАБ-20.

Развој новог дрона започет је 2011. године по налогу Министарства одбране Русије. „Орион“ је направљен у оквиру истраживачко-развојног рада „Иноходец“ и спада у класу дуголетних апарата, може да лети до једног дана на средњим висинама. Његова максимална полетна тежина је 1.100 килограма, а борбено оптерећење до 250 килограма.

Потписивање првог серијског уговора за испоруку дронова „Орион“ између Министарства одбране и компаније „Кронштадт“ је настало на форуму „Армија-2020“. Први сет беспилотног комплекса пребачен је у експерименталну војну експлоатацију у априлу 2020. године.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала