Србију је избацио тим који је „новог Матића“ користио на погрешном месту

© REUTERS / GLYN KIRKСкот Мектомини
Скот Мектомини - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Шкотске је доживела велики успех победом над националним тимом Србије који јој је обезбедио пласман на Европско првенство, али у том тиму није било све сјајно, што баца нову сенку на дебакл српског тима.

Србија је била уверена у пролаз даље, нарочито после утакмице у Норвешкој у полуфиналу баража, али су се њеним играчима „везале ноге“ у Београду у дуелу са инспирисаним шкотским тимом.

Један од најважнијих шрафова екипе селектора Стива Кларка био је Скот Мектомини, фудбалер Манчестер јунајтеда и пројектовани наследник Немање Матића у тој екипи.

Млади Шкот је примарно дефанзивни везиста, али је у националном тиму наступао као десни штопер, што није његова природна позиција, међутим и у тој улози је успео да одговори на све захтеве.

Неколико месеци после утакмице у Београду, селектор Кларк је признао да је Мектоминија користио на погрешном месту, нарочито после партија које је Шкот пружао на старту сезоне у Премијер лиги за Манчестер јунајтед.

Скот је био сјајан, вероватно је да сам га лоше користио у екипи јер сам га смештао на позицију штопера, али је он толико способан да се адаптира... Он има толико самопоуздање да сам мислио да се сви ривали само одбијају од њега“, рекао је Кларк.

Селектор је истакао и да је са Мектоминијем разговарао о промени позиције.

„Рекао ми је да не сумњам да ће он моћи да уради све што тражим од њега. То је и доказао, износио је лопту из последње линије, био је сигуран у поседу и показао да је врхунски атлета“, навео је Кларк.

Мектомини је током претходних година у Јунајтеду сазревао уз Матића, а ове сезоне је се усталио у стартној постави и најбољи је везни играч тима менаџера Олеа Гунара Солскјера.

► Руски тренер као Мараја Кери /видео/

► Рус открио детаље драме из Лондона: Навијачи су ме јурили, једва сам стигао до куће Аршавина

► У легендарној „седмици“ је давио ривала – и остао без казне /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала