Дали сте свој суд о селектору – Србија је у великом проблему

© Tanjug / TANJA VALICСлавиша Кокеза
Славиша Кокеза - Sputnik Србија
Пратите нас
Крај календарске године се ближи, а Србија у данима који су уследили по одласку Љубише Тумбаковића са позиције селектора фудбалске репрезентације није се ни корак приближила одговору на питање – ко ће прихватити обавезу и поведе у поход на пласман на Мундијал 2022. године у Катару.

Ако је веровати вашим одговорима – такав не постоји, што је била једна од опција у анкети где су као кандидати предложени Драган Стојковић Пикси, Вељко Пауновић, Владан Милојевић, Ненад Лалатовић, Саво Милошевић и Славиша Јокановић.

Од 1.292 одговора на питање „Који селектор би сигурно одвео Србију на Светско првенство у Катару 2022. године?“ 53 одсто је било за опцију да – такав не постоји.

Пикси, фудбалска легенда, некадашњи функционер и садашњи незапослени тренер је добио 18,7 одсто гласова, а за њим је Пауновић, менаџер енглеског Рединга и трофејни селектор младе репрезентације Србије са 11,8 одсто.

Трећи избор је Владан Милојевић, бивши тренер Црвене звезде са 6,1 одсто, а следи тренер Војводине Ненад Лалатовић са 4,1 одсто.

На зачељу је тандем бивших фудбалера, тренера и легенди Партизана – Саво Милошевић је добио 3,3 одсто гласова, а Славиша Јокановић 3,0 одсто.

Сва та имена су провејавала у јавности од момента када је Тумбаковић завршио свој мандат у Фудбалском савезу Србије, када је речено да је потпредседник тог тела Марко Пантелић задужен за разговоре са потенцијалним наследницима.

​Пикси је као први пик био тема и пре утакмица са Норвешком и Шкотском у баражу за пласман на Европско првенство, које су окончане неуспехом и потоњом сменом Тумбаковића, сходно чему је пета Звездина звезда поново излетела у први план.

Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија
Да ли је Србија у Инђији добила селектора?

Појавио се Стојковић изненада у Србији, на отварању јапанске фабрике гума у друштву државног врха Србије што је прихваћено као знак да би ускоро могао да добије први посао после одласка из Кине, од кога и даље зарађује.

У светлу тих спекулација се само једном обратио јавности и истакао да „треба сви да га желе“ на селекторској позицији, а то је знак за остварење једног облика фамозног „друштвеног консензуса“ у чему значајну реч имају организоване групе навијача Црвене звезде, са којим Стојковић већ има историју прожету непријатељским тоновима.

Консензус, бар у Србији, постоји око Вељка Пауновића, господина у свету фудбала који је овој земљи донео наслов шампиона света, са играчима млађим од 21 године на Новом Зеланду пре пет година.

 

© AP Photo / Kamil KrzaczynskiСрпски тренер Вељко Пауновић
Дали сте свој суд о селектору – Србија је у великом проблему - Sputnik Србија
Српски тренер Вељко Пауновић

Момци са којима се тада попео на кров Европе би у наредном периоду требало да буду окосница националног тима, али је сасвим јасно и да актуелни менаџер Рединга има лошу историју, са још једном јаком институцијом – Фудбалским савезом Србије.

Владан Милојевић нема те проблеме – трећи је у питању и има име и презиме. Наводно Милојевић не жели да сарађује са Владимиром Матијашевићем, спортским директором репрезентације са којим је не тако давно сарађивао у Чукаричком, а и под чврстим је уговором са арапским новцем.

Име Ненада Лалатовића се појавило у светлу превирања у Војводини, клубу коме је ове године донео трофеј у Купу Србије.

Живописна личност попут бившег капитена Црвене звезде има обичај да у последње време говори о својој баштини у новосадском клубу, провејава мисао о одласку, а такође због блискости врху власти, Лалатовић је увек у причама о некаквим позицијама.

За крај, Владимир Ивић и Славиша Јокановић, млади тренери екстремног талента са заједничким искуством катастрофе у Вотфорду, извесно је да не би желели да стављају на коцку свој реноме за ствар у коју се не верује – пласман на Светско првенство.

 

© AP Photo / GEOFF CADDICKСрпски тренер Славиша Јокановић
Дали сте свој суд о селектору – Србија је у великом проблему - Sputnik Србија
Српски тренер Славиша Јокановић

Скупштина Фудбалског савеза Србије би у марту требало да пружи одговоре на сва питања, најкасније, али би некаква бржа одлука, па и за време празника, донела утисак да ће се можда, некако, чудом, десити да за две године слушамо химну Србије на једној од две највеће спортске смотре света.

► Суперагент одводи Јовића на Острво?

► Терзић причао о селектору, па „пецнуо“ Видића: Сујета великих је огромна

► Две велике препреке деле Пиксија од клупе Србије

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала