Кон: Доживео сам да се аутомобил нагло залетео на мене

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICЕпидемиолог Предраг Кон
Епидемиолог Предраг Кон - Sputnik Србија
Пратите нас
Епидемиолог и члан Кризног штаба Предраг Кон изјавио је да се данас током вожње једна особа залетела на њега и нагло закочила, а потом трубила.

Он је то саопштио на конференцији за новинаре Кризног штаба на којој су представљене мере забране прославе дочека Нове године. Он је навео да постоје и они који се са тим мерама не слажу и који мисле да није требало предузимати ништа.

„Има доста оних који сматрају да баш ништа није требало радити и да је требало све пустити и тај број се постепено смањивао са аргументима и бројкама које су катастрофалне. Међутим и даље постоје људи који мисле да то није потребно све те мере које се предузимају. Ја сам данас доживео нагло залетање аута, кочење и трубљење свом снагом на улици према томе има људи који су против“, рекао је Кон.

Он је казао да то што је данас доживео поново подстакло на размишљање и да потпуно мирно може себе да погледа у огледало.

„Могу да се погледам и кажем - добар си, добар си. То могу да кажем за себе и за цео Кризни штаб без одвајања. Тешке, тешке одлуке је требало доносити и доношене су“, рекао је Кон.

На излагање Кона реаговао је министар здравља Златибор Лончар који је рекао да се то што се десило мора најоштрије осудити и починилац пронаћи.

„Да то урадите, да кренете аутом, шта да га је ударио, са којим правом то сме да се ради. Очекујем да сви то осуде. Такво понашање неће спречити корону да се шири, то нема везе са здравим разумом. У Србији мора да постоји ред, можете да мислите различито, али нико никога не сме да малтретира“, рекао је Лончар.

Он је апеловао на све ако је икако могуће да се нађе тај који је то уради епидемиологу, наводећи да постоје камере и да не сме да се напада неко само зато што ради свој посао.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала