Кривокапић: Измене закона су победа народа

© Tanjug / MARINA MAKSIMOVICЗдравко Кривокапић
Здравко Кривокапић - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић поручио је, након што је Скупштина усвојила измене Закона о слободи вероисповести, да је то победа правне државе и народа.

„Упркос опструкцијама, кршењу Устава и закона ове земље од стране опозиције, Скупштина Црне Горе је усвојила измене Закона о слободи вероисповести. Тако је, након годину дана, исправљена неправда, коју је бивши режим хтео да учини нарочито према СПЦ, третирајући је као осталу имовину Црне Горе, коју је крчмио три деценије“, навео је Кривокапић на Твитеру.

​Он је оценио да су сада све верске заједнице, без изузетка, једнаке пред законом.

„Ово је победа правне државе, али и народа који је ту државу бранио на улици пуних 12 месеци. Вечерас је држава рукама тог народа у Скупштини и одбрањена“, написао је Кривокапић.

Премијер Црне Горе је оценио је да Државна изборна комисија крши Устав и да је то кривично дело.

​„Сви који су прекршили Устав и законе ове државе одговараће“, поручио је Кривокапић на Твитер налогу.

„Још једном смо се уверили да је Устав Црне Горе за ДПС исто што и салвета из луксузних хотела које су походили. Добили смо поверење грађана да мењамо Црну Гору на боље и то нико не може да заустави“, поручио је Кривокапић.

Скупштина Црне Горе ноћас је усвојила измене Закона о слободи вероисповести, пошто је потврдила мандат новој посланици ГП УРА Суади Зороњић, после оставке посланика Филипа Аџића.

Државна изборна комисија је претходно одбила да потврди мандат Зороњић.

Прочитајте још

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала